Ga naar de inhoud
Personal finance

Benzineprijs in tijden niet zo laag: zoek hier de goedkoopste pomp

Beeld © ANP

De olieprijs staat bijzonder laag en dat merk je aan de pomp. Op veel plekken kun je voor minder dan 1,40 euro per liter benzine je tank volgooien. Bij de goedkoopste pomp betaal je zelfs maar 1,35 per liter.

Die goedkoopste pomp staat bij de Makro in Best. Dat blijkt uit cijfers die MultiTankcard deelde met RTL Z. Bekijk op onderstaande kaart waar de goedkoopste benzinepomp bij jou in de buurt is.

Kijk hieronder wat de prijs voor een liter diesel of benzine vandaag is in jouw buurt. Als het erg druk is, kan het even duren voordat de kaart geladen is. 

Werkt de kaart niet? Open in een nieuw tabblad.

Minder op weg

Het coronavirus zorgt ervoor dat de vraag naar olie flink is gedaald. Doordat we massaal thuiswerken, rijden mensen minder met de auto . Vliegtuigmaatschappijen houden hun toestellen aan de grond. 

Daarnaast zijn Saoedi-Arabië en Rusland in een conflict over olie verwikkeld. Om die machtstrijd te beslechten, draaien de Saoedi's de oliekraan wagenwijd open, de Russen doen hetzelfde.

Dat zorgt voor een gigantisch aanbod op de markt, waardoor de olieprijs is gedaald tot het laagste niveau sinds 2002

Olieprijs
Lees ook
Olieprijs daalt naar laagste punt sinds 2002; tanken al vanaf 1,35

Prijs aan de pomp

En die daling is terug te zien in de brandstofprijzen aan de pomp, hoewel de ontwikkeling van de olieprijs nooit 1-op-1 doorwerkt naar wat je aan de pomp betaalt. In die prijs zitten namelijk ook accijnzen verwerkt. 

Toch zijn de brandstofprijzen in de afgelopen maanden flink gedaald, tot het laagste niveau in jaren. Diesel was voor het laatst in 2017 zo goedkoop als nu, benzine eind 2018, blijkt uit data van United Consumers.

Het gaat daarbij om de zogenaamde Gemiddelde Landelijke Adviesprijs, de prijs die de grotere tanksstations langs de snelweg hanteren. Bij kleinere onbemande pompen betaal je soms zo'n twintig cent per liter minder.