Life

Financials trekken AEX 1 procent omhoog

08 juli 2016 14:05 Aangepast: 31 juli 2017 00:00
Beeld © ANP

De Amsterdamse beurs trekt weer verder aan. Vooral de koersen van banken en verzekeraars staan flink in de plus.

- De AEX wint 0,9 procent tot 430,3 punten
- ING stijgt bijna 5 procent
- De Midkap staat 1,3 procent hoger op 593 punten

In afwachting van het belangrijke banencijfer in de VS winnen de koersen gestaag terrein. Onder de sterkste stijgers zijn allemaal financials. Naast ING (+4,9 procent, gaan ook Aegon (+4 procent), ABN Amro (+3,9 procent) en NN (+1 procent) omhoog.

In de Midkap staat Delta Lloyd 5,7 procent in de plus.

KLM

In de MidKap staat Air France-KLM op een kleine winst van 0,5 procent. Financieel directeur Pierre-François Riolacci vertrekt om aan de slag te gaan bij het Deense schoonmaak-, beveiligings- en cateringbedrijf ISS.

Verder werd bekend dat bij Air France, waar een kwart van de piloten vorige maand het werk enkele dagen neerlegde, het aantal vervoerde passagiers in juni met bijna 6 procent afnam naar 4,3 miljoen. KLM bracht in juni 2,7 miljoen reizigers naar hun bestemming. Dat was 4,7 procent meer dan een jaar eerder.

Banencijfers VS

Economen rekenen gemiddeld op een banengroei in de Verenigde Staten (exclusief de landbouw) in juni met 180.000 arbeidsplaatsen. Dat zou een duidelijke verbetering zijn van de banengroei in mei, toen er slechts 38.000 nieuwe arbeidsplaatsen bijkwamen.

Een goed banencijfer zal de Federal Reserve er eerder toe bewegen de rente te verhogen, terwijl een tegenvallend cijfer een snelle rentestap onwaarschijnlijker maakt.

Autoconcerns in de plus

Elders in Europa wisten de autobedrijven winsten te boeken. In Frankfurt stegen Volkswagen, BMW en Daimler tot 3,3 procent. In Parijs gingen PSA Peugeot Citroën en Renault tot 4,3 procent vooruit.

De olieprijzen staan iets hoger, na de scherpe daling een dag eerder. Amerikaanse olie klimt 0,4 procent tot 45,31 dollar per vat en Brent wint 0,3 procent tot 46,56 dollar. De euro noteert 1,1070 dollar, net als bij het Europese slot gisteren.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van