Ga naar de inhoud
Carrière

Ingrid Thijssen wordt nieuwe voorzitter VNO-NCW

Ingrid Thijssen bij de uitreiking van de Topvrouw van het Jaar 2016. Beeld © ANP

Ingrid Thijssen is de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. In juni volgt zij Hans de Boer op.

Dat bevestigen ingewijden aan RTL Z. Donderdag wordt de voordracht officieel bekend gemaakt.

Het is de eerste keer dat een vrouw de voorzittersstoel gaat bezetten bij de werkgeversorganisatie. Thijssen volgt Hans de Boer op, die sinds 2014 aan het roer stond. In mei vorig jaar werd bekend dat hij zou vertrekken en werd er een langdurig zoekproces gestart. Daar komt nu een einde aan.

Topvrouw van het Jaar

Thijssen (1968) is nu nog de bestuursvoorzitter van netbeheerder Alliander. Eerder werkte ze ook bij de Nederlandse Spoorwegen, waarvan de laatste jaren als directievoorzitter NS Reizigers. In 2016 werd ze verkozen tot Topvrouw van het Jaar.

"Ingrid Thijssen is nu nog onbekend voor het grote publiek", zegt politiek verslaggever Frits Wester, "maar dat zal snel veranderen. Als voorzitter van de belangrijkste en zeer invloedrijke werkgeversorganisatie gaat zij al meteen een belangrijke rol spelen bij zaken als de uitvoering van het pensioenakkoord, klimaatakkoord. Denk alleen maar aan de stikstofdiscussie, met alle gevolgen voor de bouwsector. Kortom: van deze topvrouw gaan we de komende tijd veel horen in en buiten politiek Den Haag."