Carrière

Camiel Eurlings opnieuw aan de slag in de luchtvaartsector

27 januari 2020 13:49
Camiel Eurlings tijdens een interview met RTL Nieuws in januari 2018.

Zo'n vijf jaar na zijn vertrek als KLM-topman gaat Camiel Eurlings opnieuw aan de slag in de luchtvaartsector. Met bedrijf Tairs ondersteunt hij vliegtuigmaatschappijen, bijvoorbeeld bij het afhandelen van gecancelde vluchten en vertragingen.

Daarvoor heeft hij al contracten gesloten met onder andere Lufthansa en Swiss Airlines, deelt hij op LinkedIn. 

"Geweldige start van 2020 voor ons bedrijf TAIRS", schrijft hij erbij. "We gaan onze best in class services leveren aan de passagiers van Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines in Italië." 

Hotelovernachtingen

Volgens de website van Tairs ondersteunt het bedrijf, uit naam van de vliegmaatschappij, passagiers op het vliegveld als er bijvoorbeeld flinke vertraging is. Zo zorgen ze voor restaurantvouchers en eventueel hotelovernachtingen. 

Camiel Eurlings reageerde niet direct op ons verzoek om toelichting op zijn nieuwe baan.

Directeur op Malta

Tairs is onderdeel van Knighthood Capital, de investeringsmaatschappij waar Eurlings sinds januari 2018 een adviseursfunctie vervult. Afgelopen zomer werd hij er tot directeur benoemd. 

Net als Knighthood Capital is Tairs gevestigd op Malta.

 

Meer tijd aan gezin

De 46-jarige Eurlings gold lang als de kroonprins van het CDA. Tussen 2007 en 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Balkenende IV. In die tijd werd hij veel genoemd als opvolger van Balkenende als partijleider van het CDA.

In plaats daarvan koos Eurlings ervoor de politiek te verlaten, omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden. Een jaar later, in 2011, kwam hij in de directie van Air France-KLM. Bij dat bedrijf werd hij in 2014 ontslagen

Mishandeling

Tijdens zijn carrière bij KLM was de Limburger ook voorzitter van de commissie die de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland wilde halen. Dat plan ketste af; wel werd Eurlings in 2013 tot opvolger benoemd van koning Willem-Alexander als lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Begin 2018 legde hij die functie neer. Aanleiding was de aangifte die zijn ex-vriendin tegen hem deed voor mishandeling. Daar bood hij na 2,5 jaar zwijgen zijn excuses voor aan eind 2017.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van