Stookkosten

Essent: energierekening 30 euro lager door zachte winter

09 januari 2020 08:54 Aangepast: 09 januari 2020 09:54
Vuurdoornbessen in de winter. Beeld © ANP

Voor liefhebbers van schaatsen en sneeuwbalgevechten is het een teleurstellende winter tot nu toe, maar voor de portemonnee is het zachte weer juist positief. De energierekening valt hierdoor lager uit, meldt energiebedrijf Essent. 

Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen weken vallen de stookkosten voor huishoudens bijna 5 procent lager uit dan normaal, meldt Essent. Het bedrijf is met 2,5 miljoen klanten de grootste aanbieder van energie.

Volgens het bedrijf verbruikten huishoudens tussen 1 december en 6 januari 41 kubieke meter gas minder dan het gemiddelde van de afgelopen 30 jaar in dezelfde periode. Voor een gemiddelde klant komt dat neer op een besparing van zo'n 30 euro op de energierekening, alleen al voor die periode.

Zachte weer blijft

Het financiële voordeel van de zachte winter kan nog hoger uitvallen. Vooralsnog lijkt aan de hoge temperaturen geen einde te komen.

Zelfs 's nachts is het in het zuiden van het land nog een graad of 10. De komende dagen verwacht Buienradar maximale temperaturen tussen de 8 en 11 graden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een energierekening van 12 kantjes? Dit is waar je allemaal voor betaalt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van