Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Personal finance

Check hier bij welk tankstation in jouw provincie je het goedkoopst tankt

27 december 2019 14:08 Aangepast: 27 december 2019 15:59
Tango is zelf ook overtuigd van zijn lage prijzen. Beeld © ANP

Wie goedkoop wil tanken, moet in Gelderland zijn. De twee pompen waar dit jaar gemiddeld de goedkoopste benzine uitkwam, staan allebei in die provincie. Wie niet in de buurt van Gelderland woont: Makro en Tango zijn in veel gevallen de goedkoopste.

De Achterhoekse dorpen Groenlo en Ruurlo hebben volgens de onderzoekers van Multitankcard de goedkoopste benzinestations. Het gaat om Tango Groenlo en Total Ruurlo.

Gemiddeld kostte een liter euro 95 daar 1,551 euro, in de periode van januari tot en met november. Dat is tien cent lager dan de gemiddelde literprijs in heel Nederland.

De gemiddelde literprijs is iets anders dan de adviesprijs. De adviesprijs is de literprijs die vaak aan de snelweg betaald moet worden. Andere tankstations geven veelal korting op die adviesprijs.

Multitankcard ziet hoeveel leaserijders waar moesten betalen voor hun brandstof. Zodoende konden ze uitrekenen waar in Nederland die kortingen het hoogst zijn.

Tango en Makro

In de top tien van goedkoopste pompen van het land staat vier keer een onbemande pomp van Tango. Dat geldt ook voor de benzinepompen van groothandel Makro. Wie wil besparen op zijn brandstofkosten kan sowieso beter naar een onbemande pomp. De literprijs ligt daar gemiddeld zes eurocent lager.

Brandstof was het afgelopen jaar duurder dan in 2018. De gemiddelde literprijs van benzine steeg van 1,61 euro naar 1,65 euro. Diesel steeg van 1,34 euro naar 1,36 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Autorijden en roken volgend jaar tientallen euro's duurder

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van