Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Carrière

Vacaturetekst vraagt 'proactieve collega', van managers hoeft dat niet zo

20 november 2019 15:12 Aangepast: 20 november 2019 17:31
"Wat als we het nu eens helemaal anders doen?" Beeld © Getty

"Ben jij die proactieve go-getter met een hands-on mentaliteit? Dan zoeken we jou!" Of toch niet? Als je vacatureteksten moet geloven zitten bedrijven te springen om creatieve geesten met een eigen visie. Maar de praktijk is weerbarstiger, blijkt uit nieuw onderzoek.

Managers zouden maar wat graag net als leiderschapsicoon Steve Jobs zijn. "It doesn't make sense to hire smart people and tell them what to do; we hire smart people so they can tell us what to do", zei de Apple-oprichter ooit.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Inspirerend, getuige de vele online tegeltjes waarop Jobs' wijsheid prijkt, maar oprecht luisteren naar alle smart people op je werkvloer: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Veel managers vinden het moeilijk om met proactieve, mondige medewerkers om te gaan, signaleert bedrijfskundige Maryna Sharygina-Rusthoven. Ze promoveerde deze week op dit onderwerp aan de Vrije Universiteit. 

Managers kunnen die nieuwe plannen van hun proactieve medewerkers persoonlijk opvatten. Teamleden voelen zich op hun beurt niet gehoord als er niks gebeurt met hun ideeën. De volgende keer houden ze dan hun mond maar, stelt Sharygina-Rusthoven, die ook lesgeeft aan de Hogeschool van Amsterdam.

Cruciaal voor het succes

Zonde, want die ideeën 'van onderop' zijn cruciaal voor het succes van bedrijven in de 21ste eeuw, stelt de onderzoeker. "Bedrijven kunnen niet overleven op de ideeën en visie van de raad van bestuur", zegt ze in gesprek met RTL Z.

Technologische en digitale ontwikkelingen gaan zo snel dat de bovenlaag het simpelweg niet kan bijhouden. "Als manager heb je gewoon niet het vermogen om al die ontwikkelingen goed te kunnen verwerken", aldus Sharygina-Rusthoven. Ideeën van onderop, die bijdragen aan het besparen van kosten of creëren van meer omzet, moeten dus ook van 'gewoon personeel' komen.

"Bedrijven kunnen niet overleven op de ideeën en visie van de raad van bestuur."

Toch maakt juist die razendsnelle wereld dat leidinggevenden weinig tijd hebben voor de mening van hun personeel. "De meeste organisaties willen zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de capaciteit op de werkvloer. Dat zorgt ervoor dat ieders agenda tot het randje vol zit. Als je dan komt aankloppen met zaken die je wil verbeteren denkt de baas: hier komt extra werk", legt Sharygina-Rusthoven uit. En daar heeft de baas vaak geen tijd voor.

Dagelijkse gang van zaken

Bovendien kan je leidinggevende dergelijke ideeën opvatten als kritiek, omdat hij of zij nu eenmaal verantwoordelijk is voor de huidige, dagelijkse gang van zaken. Proactieve medewerkers zetten juist vraagtekens bij die dagelijkse praktijk.

De context waarin proactieve medewerkers ideeën en plannen opperen kan wel een hoop problemen en miscommunicatie schelen. "Het blijft immers mensenwerk", zegt Sharygina-Rusthoven.

Maryna Sharygina-Rusthoven Maryna Sharygina-Rusthoven

Voor zowel werknemers als managers heeft de onderzoeker dus praktische tips. Werknemers doen er goed aan hun plannen goed voor te bereiden. "Knal je idee er niet zomaar uit bij de koffieautomaat, maar beschouw het als een pitch", adviseert Sharygina-Rusthoven.

Knoop sneller doorhakken

Heb je verbeterpunten voor je afdeling, of team? Zet het op papier en geef daarbij een indicatie van de tijd en het budget dat het zal vergen. Je manager kan de knoop sneller doorhakken en tegelijkertijd erken je zijn of haar positie als degene die de leiding heeft.

Werkgevers moeten vooral het goede voorbeeld geven en investeren in relaties met het team. "Als zij zich gehoord en gezien voelen zullen ze zich vrijer voelen om ideeën te spuien", aldus Sharygina-Rusthoven.

"En kom altijd terug op de voorstellen van je medewerkers. Ook als je iets geen goed idee vindt. Leg dat dan uit", tipt ze.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van