Personal finance

T-Mobile valt KPN en Ziggo aan

29 oktober 2019 11:08 Aangepast: 29 oktober 2019 15:34
Søren Abildgaard is ceo van T-Mobile. Beeld © T-Mobile

Telecombedrijf T-Mobile wil de concurrentie met VodafoneZiggo en KPN aangaan op de markt voor thuisinternet, zo kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

Met de nieuwe dienst van het bedrijf, Uit & Thuis genaamd, kunnen klanten een abonnement nemen met daarin mobiele telefonie en internet en een vaste internet- en tv- aansluiting. Klanten die beide diensten combineren, betalen daar 65 euro per maand voor.

Consumenten zijn de grote winnaars, aldus het bedriijf in een persbericht. Wie bij KPN of VodafoneZiggo eenzelfde combinatie van diensten wil, moet daar twee verschillende abonnementen voor afsluiten, die samen meer kosten dan de dienst van T-Mobile.

'Uitgaan van eigen kracht'

Concurrenten KPN en VodafoneZiggo geven geen commentaar. "Ik laat het liever aan hen", aldus een woordvoerder van het laatstgenoemde bedrijf. Een woordvoerster van KPN laat weten 'uit te gaan van eigen kracht'. 

Alles-in-een-klanten

T-Mobile heeft zo'n 5,5 miljoen mobiele klanten die potentieel voor het gecombineerde abonnement kunnen kiezen. Hoeveel van hen al een onbeperkte internetbundel hebben, wil het telecombedrijf niet prijsgeven uit concurrentieoverwegingen. 

Het gaat dan om de klanten die zowel internet als tv als bellen bij een bedrijf afnemen. Dit zijn de meest waardevolle klanten voor een bedrijf, want zij zullen minder snel van aanbieder wisselen. 

Markleider KPN

Ter vergelijking: bij VodafoneZiggo ging het in 2018 in totaal om ruim een miljoen klanten. Marktleider KPN had in het derde kwartaal van dit jaar bijna 1,4 miljoen huishoudens met internet, mobiel bellen en tv. Dat was te danken aan het opnemen van het klantenbestand van Telfort in de algemene cijfers. 

Klanten die al een glasvezelaansluiting bij T-Mobile hebben, kunnen op een snelheid van 1 gigabit per seconde rekenen. Dat zijn zo'n 1,1 miljoen adressen. Bij andere klanten geldt vooralsnog een snelheid van maximaal 100 megabit per seconde.

Deal van twee jaar

De aanbieding geldt alleen voor klanten met een abonnement voor onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile en blijft twee jaar in stand. De enige prijsverhogingen zullen inflatiecorrectie zijn, belooft het concern.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

T-Mobile neemt maatregelen tegen hackers die 06-nummers overnemen

Update 13.09 uur:

Dit bericht is op meerdere plaatsen aangepast vanwege feitelijke onjuistheden in eerdere versies van het verhaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van