Life

De nieuwe Bentley Flying Spur: luxe met 333 kilometer per uur

17 oktober 2019 16:56 Aangepast: 17 oktober 2019 16:57
Ook de nieuwe Bentley Flying Spur herken je aan de befaamde grote gril. Beeld © Getty

Je hebt luxe auto's en Bentley. Het Britse merk komt volgend jaar met de nieuwe Flying Spur. Het kost wat, maar dan heb je ook wat: een bolide van 5 meter en 13 centimeter lang , met 635 pk.

Met Bentley heeft het Volkswagenconcern een merk in de hoogste klasse van de autowereld: een stuk boven de Audi met zijn A8 en Porsche met zijn Panamera.

De nieuwe Flying Spur van Bentley is gebouwd op hetzelfde onderstel als die twee, die daarmee een soort zusjes zijn, maar in alle opzichten krijg je bij Bentley meer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitse oldtimers betere belegging dan aandelen

5 meter en 13 centimeter lang

Je betaalt weliswaar een berg geld, zo'n 215.000 euro en met extra's kan dat bedrag nog flink oplopen. Maar daarvoor heb je een bolide van 300 kilo van 5 meter en 13 centimeter lang en 2 meter en 22 centimeter breed. Veel ruimte dus.

In het interieur ligt de nadruk op comfort en geraffineerdheid die een elegante en ontspannende omgeving bieden, pocht Bentley zelf.

Het interieur van de nieuwe Flying Spur. Het interieur van de nieuwe Flying Spur.

6 liter motor

Voorin ligt een 12 cilinder 6 liter-motor met 635 pk, die je in 3,8 seconden van 0 tot 100 brengt. De maximumsnelheid ligt op 333 kilometer per uur, al lijkt het verstandig om al veel eerder je voet van het gaspedaal te halen. 

Veel andere automobilisten zullen waarschijnlijk alleen de achterkant van de Flying Spur zien. Maar diegenen die ook geregeld in hun achteruitkijkspiegel kijken zullen het model herkennen aan de befaamde grote gril. 

In feite concurreert Bentley alleen met Rolls Royce, waar Bentley decennialang onderdeel van was. Grappig detail, ook Rolls Royce is onderdeel van een Duitse onderneming, namelijk van BMW.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van