Life

Fransen maken bubbelwijn voor Britten die brexit willen vieren

15 oktober 2019 12:05 Aangepast: 15 oktober 2019 12:07
Champagne tijdens het Leave.EU referendumfeestje in 2016. Beeld © Getty Images

Zoals het er nog altijd naar uitziet is er nog steeds een goede kans dat de Britten op 31 oktober de Europese Unie verlaten. Voor degenen die dat willen vieren heeft het Franse Gold Emotion een mooie fles mousserende wijn in de aanbieding. Als je in euro's betaalt ben je wel iets goedkoper uit dan in ponden.

De flessen bubbelwijn van Gold Emotion zijn sowieso al bijzonder, er zweven namelijk goudvlokken van 24 karaat in. Maar de Fransen hebben nu ook nog hun best gedaan om brexiteers extra te verwennen en ze in staat te stellen de brexit, als die doorgaat, gepast te vieren.

Ze kunnen namelijk een speciale brexitfles kopen. Er wordt een gelimiteerd aantal van die flessen gemaakt, ze zijn genummerd en ze zijn versierd met de de vlag van het Verenigd Koninkrijk met als klap op de vuurpijl de tekst: "Brexit, we made history."

Wit en rosé

Je kunt de flessen in twee edities kopen: witte wijn (chardonnay) en rosé (pinot noir). De fles wit kost 155 euro en de rosé 166 euro. Als je in euro's betaalt ben je trouwens wel iets goedkoper uit dan in ponden.

Brexitfans kunnen hun feestje op een speciale manier vieren. Brexitfans kunnen hun feestje op een speciale manier vieren.

Goedkopere editie kost 75 euro

De Franse wijnmaker lijkt er niet in te geloven dat er ook Fransen zijn die het vertrek van de Britten willen vieren. Als je op de Franstalige editie van de site kijkt, dan is de tekst bij de brexitflessen alleen in het Engels en staat er speciaal bij dat ze kosteloos worden geleverd in het Verenigd Koninkrijk.

Als je het vertrek van de Britten per se wil vieren dan kun je trouwens ook kiezen voor een gewone fles bubbelwijn met goudvlokken, maar zonder inscriptie. Die kost je 75 euro voor een fles wit, of 79 euro voor de rosé.

Je betaalt dan iets minder dan de helft, of je hebt voor hetzelfde geld twee flessen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van