Personal finance

Spaarrente bij beleggingsapp Evi van Lanschot naar 0 procent

03 oktober 2019 15:58 Aangepast: 03 oktober 2019 16:03
Beeld © ANP

Spaarders bij beleggings-app Evi van private bank Van Lanschot Kempen krijgen geen spaarrente meer. De rente is verlaagd van 0,03 procent naar 0 procent, staat op de website van Evi.

De bank maakte afgelopen dinsdag bekend dat de rente naar nul procent gaat. "Als reactie op huidige renteklimaat zijn we genoodzaakt de rente te verlagen naar 0 procent", laat een woordvoerder weten. De bank kan niet zeggen hoe lang de rente op nul blijft. 

Na Triodos Bank en Hof-Hoorneman Bankiers is Van Lanschot Kempen de derde bank die de spaarrente voor consumenten verlaagt naar 0 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

ECB hint op verdere renteverlaging, negatieve rente lonkt

Negatieve rente

Sinds 1 juli betalen klanten van Van Lanschot Kempen met een saldo van tussen de 2,5 en 5 miljoen euro al een negatieve rente van 0,2 procent over hun spaargeld bij de bank.

Banken die de rente verlagen geven vaak als reden dat ze zelf steeds meer moeten betalen om een deel van hun geld elke nacht verplicht bij de Europese Centrale Bank (ECB) te stallen. Omdat de rente op het stallen van dat geld negatief is (min 0,5 procent) kost dit de banken geld, en dat wordt doorgerekend aan de klant. 

Spaarrente bij grootbanken nog niet op nul

ABN Amro verlaagde eerder de rente al naar 0,02 procent (de vermogensspaarrekening ging naar 0,01 procent), de Rabobank zit nog op 0,03 procent. ING verlaagde in augustus ook de rente op spaarrekeningen van 0,03 naar 0,02 procent. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van