Personal finance

Ideale optie: baby's ontwijken tijdens je vlucht

26 september 2019 16:47 Aangepast: 27 september 2019 10:20
Een vliegtuig van JAL stijgt op van Haneda Airport bij Tokio. Beeld © AFP

Er zijn maar weinig zaken zo frustrerend als een huilende baby (van een ander) naast je in het vliegtuig. Daar hebben ze bij Japan Airlines een oplossing voor: wie z’n stoel kiest bij het inchecken, ziet in welke stoelen ouders met hun jonge kroost zitten.

En op die manier is het dus mogelijk om zelf een stoel te kiezen zo ver mogelijk uit de buurt van potentiële verstoorders van de vliegreis.

De vliegmaatschappij JAL toont een icoontje met een baby op stoelen waar passagiers zitten met kinderen tussen de 8 dagen en twee jaar oud, meldt het bedrijf op de site.

Als je je stoel kiest, zie je waar passagiers met baby's zitten. Als je je stoel kiest, zie je waar passagiers met baby's zitten.

Geen garanties

Daar waarschuwt het bedrijf overigens ook dat het systeem niet altijd werkt. Reizigers die boeken via een touroperator of op een andere manier buiten JAL om, zien het icoontje niet. En ook als er van toestel gewisseld wordt, werkt het systeem niet. 

Op Twitter reageert een reiziger enthousiast, hij is blij dat hij op deze manier kan voorkomen dat z'n 13-urige vlucht gevuld wordt met babygehuil.

Een andere twitteraar vraagt het wel waar de grens ligt: moeten notoire dronkaards of mensen met een slecht adem dat ook aangeven bij het boeken, vraagt zij zich af.

Niet bij Transavia 

De Nederlandse vliegmaatschappij Transavia, die veel gezinnen naar vakantiebestemmingen vervoert, zal niet zo'n systeem invoeren. "Geen sprake van", reageert een woordvoerder. 

Ook KLM laat weten dat de maatschappij absoluut niet van plan is om een dergelijk systeem in te voeren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van