Personal finance

Prinsjesdag 2019: kijk en lees alles terug

17 september 2019 14:33 Aangepast: 17 september 2019 18:04
Minister Wopke Hoekstra van Financiën zet zijn handtekening onder de rijksbegroting en Miljoenennota. Beeld © ANP

Op deze Prinsjesdag hadden we een extra lange uitzending van RTL Z. Het ging niet over hoedjes of een koets, maar wel over alle achtergronden die je moet weten. We bespreken alle belangrijke onderwerpen met experts.

Kijk hieronder verschillende fragmenten terug. Liever lezen? Dat kan natuurlijk ook! Alle stukken vind je onderaan dit artikel. 

Hierover ging het bij RTL Z

Komt er een recessie aan?

Wat gaat het kabinet doen om de economische groei op peil te houden? En hoe voorkomen ze dat er een recessie aankomt? We bespreken het met Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij Rabobank. Ook beurscommentator Durk Veenstra schuift aan. 

Hoe gaat het met de arbeidsmarkt?

Werknemers hebben het beter dan ooit: er zijn banen genoeg en bedrijven zitten te springen om mensen. Toch liggen ook daar nog behoorlijk wat uitdagingen voor het kabinet. In de studio schuiven deskundigen Pieter Gautier, hoogleraar arbeidsmarkt aan de VU Amsterdam, en hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS aan. 

Alles voor je portemonnee

In dit deel hoor je hoeveel Nederlanders er door de kabinetsmaatregelen op vooruit of misschien wel op achteruit gaan. In de studio Arjan Vliegenthart van het Nibud en Marieke Kopinsky van EY.

De samenvatting  

We zetten de belangrijkste dingen op een rijtje met Marieke Blom, hoofdeconoom van ING, Peter Hein van Mulligen van het CBS en Pieter Gautier, hoogleraar arbeidsmarkt aan de VU Amsterdam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van