Life

Van de Bugatti Centodieci komen er maar 10 en hij kost 8 miljoen

19 augustus 2019 12:28 Aangepast: 19 augustus 2019 13:17
De nieuwe Bugatti EB110 Beeld © Bugatti

Als je een bijzondere auto wilt, en het geld er voor over hebt, dan is de Bugatti Centodieci misschien wel iets voor je. Het is de Bugatti met de sterkste motor ooit: 1600 pk. De motor is wel begrensd: je kunt niet harder dan met 380 kilometer per uur over de Duitse Autobahn racen.

Het merk bestaat dit jaar 110 jaar en verwijst daarnaar in de naam van dit model: centodieci is Italiaans voor 110. 

De EB 110 (EB is de afkorting van Ettore Bugatti, de oprichter) is ook een hommage aan de EB 110 uit de jaren negentig. Dat was destijds de eerste nieuwe Bugatti in decennia tijd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van de Bugatti Chiron van 3 miljoen dollar koop je er meteen twee

Tien stuks

Mocht je er een kunnen bemachtigen, dan kom je in een exclusief clubje: er zullen er maar tien van worden gebouwd. Hij gaat zo'n 8 miljoen euro kosten. Voor dat bedrag kun je natuurlijk ook 57 Porsches 911 kopen, of 506 Skoda's Fabia, om maar een ander model van het Volkswagenconcern te noemen.

Maar ja, je maakt daarmee wel net iets minder indruk bij het stoplicht. En de EB 110 gaat ook wat harder: met de 8 liter motor ga je van 0 tot 100 in 2,4 seconden en ruim tien seconden later zit je op de 300 kilometer per uur.

Top van 380

De auto is begrensd op 380 kilometer per uur. Je bent dus nog sneller op je vakantie-adres in Italië, maar dan moet je niet door de politie aan de kant worden gezet.

En als je eenmaal thuis bent krijg je misschien de voordeur niet meer open vanwege de stapel bekeuringen omdat de bordjes met maximumsnelheden te snel voorbij flitsten.

Wit

Als je er uit bent en een EB110 wilt bestellen hoef je in ieder geval niet lang na te denken over de kleur,  je kunt hem alleen in het wit krijgen. Dat met het oog op de La Voiture Noire, die in maart van dit jaar werd aangekondigd.

De enige auto die daarvan wordt gebouwd is, zoals de naam al zegt, zwart. Samen zijn La Voiture Noire en de nieuwe EB110 dus mooi yin en yang.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van