Ga naar de inhoud
Personal finance

Ga je isoleren? Je kunt tot 10.000 euro van de overheid krijgen

Een woning wordt geïsoleerd. Beeld © Archiefbeeld ANP

Huiseigenaren die twee of meer grote isolatieprojecten willen uitvoeren in hun eigen huis, kunnen binnenkort weer aanspraak maken op een subsidie tot 10.000 euro. Het kabinet trekt 84 miljoen euro uit voor de regeling.

Per huis kan een eigenaar ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen, tot maximaal 10.000 euro per huis. Om hoeveel procent het precies gaat is afhankelijk van specifieke omstandigheden van de verbouwer, zegt een woordvoerder van minister Ollongren. 

Een rekentool die door huiseigenaren kan worden gebruikt, wordt later deze ochtend gepubliceerd op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Je
Lees ook:
Je woning isoleren: zo doe je dat (en dit kost het)

Isolatiemaatregelen vanaf vandaag

De regeling is bedoeld voor energiebesparende isolatiemaatregelen in het eigen huis. Dan kan gedacht worden aan het isoleren van een vloer of gevel of het plaatsen van hoogrendementsglas. 

De subsidieregeling kan worden aangevraagd voor maatregelen die vanaf vandaag, 15 augustus 2019, zijn uitgevoerd. Een voorwaarde is dat de factuur al betaald is, zegt een woordvoerder van de minister. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend. 

In de online serie 'je huis verduurzamen' neemt RTL Z-redacteur Maaike Homan je mee in haar eigen huis, waar nog veel aan moet gebeuren. Waar moet je op letten, wat zijn de kosten, wat is slim om te doen en wat moet je nu juist voorkomen? 

De subsidieregeling werd in september 2016 ingevoerd, maar in april 2017 werd het subsidieplafond alweer bereikt, waarna de regeling tijdelijk is stopgezet. Tot en met december 2020 is er 84 miljoen euro beschikbaar via de Regeling subsidie energiebesparing eigen huis. 

Daarna is er nog een andere subsidiemogelijkheid voor isolatiemaatregelen via de regeling investeringssubsidie duurzame energie. 

Je woning verduurzamen #1: isoleren kun je leren

05:40