Personal finance

Steeds dichter naar 0: ING verlaagt spaarrente naar 0,02 procent

12 augustus 2019 09:38 Aangepast: 12 augustus 2019 11:13
Beeld © ANP

ING Bank verlaagt de rente op spaarrekeningen waarvan je vrij geld kunt opnemen nog verder. De spaarrente gaat van 0,03 naar 0,02 procent.

Vanaf 15 augustus gaat de nieuwe rente in, maakt ING vandaag bekend. Op de meeste spaarrekeningen zakt de rente met 0,01 procentpunt (o.a. de Oranje Spaarrekening, Groeirekening en Kinderrekening), maar heb je een Bonusrenterekening, dan zakt je rente met 0,02 procentpunt. Die rente stond eerder op 0,05 procent en wordt nu 0,03 procent.

Ter illustratie: een rente van 0,03 procent betekent dat je 30 cent rente krijgt over iedere 1000 euro spaargeld. Met een rentepercentage van 0,02 procent is dat een luizige 20 cent per duizend euro.

De bank blijft daarmee weg van het invoeren van een negatieve spaarrente. Topman Ralph Hamers vertelde vorige week in een analistengesprek nog dat zijn bank een negatieve spaarrente overweegt, of de invoering van extra kosten voor het regelen van bankzaken.

Spaargeld verkassen

Triodos is de enige bank in Nederland die vooralsnog de rente op nul heeft durven te zetten. Maar bij andere banken ben je niet veel beter af. ABN Amro verlaagde eerder de rente al naar 0,02 procent (zelfs 0,01 procent op de Vermogens Spaarrekening), Rabo zit nog op 0,03 procent. 

Overstappen van bank als de jouwe besluit over te gaan op een negatieve of neutrale rente heeft overigens weinig zin, stellen experts.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Goudprijs op record in zes jaar: meer sieraden en goudstaafjes verpatst

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van