Personal finance

Wie cashloos leeft kan korting krijgen op zijn betaalrekening bij ING

12 juli 2019 10:27 Aangepast: 12 juli 2019 13:08
Pinautomaten worden vanaf dit jaar knalgeel. Beeld © ANP

Wie verwacht maximaal vier keer per jaar geld te pinnen kan korting krijgen op zijn of haar betaalpakket. ING, vooralsnog de enige bank die dit aanbiedt, brengt 20 procent minder kosten in rekening.

ING-klanten met een zogenoemd Oranjepakket betalen in dat geval 1,25 euro per maand, in plaats van 1,55 euro. 

Geldopname: 80 cent per keer

Dat komt op jaarbasis neer op een korting van 3,60 euro. Contant geld opnemen gaat voor deze klanten dan elke keer 80 cent kosten. Wie vijf keer pint is duurder uit, dus het is alleen handig voor klanten die minder vaak geld trekken. 

Miniatuurvoorbeeld
Geldmaat

Pinautomaten worden geel, banken stoppen met losse automaten

De korting gaat in vanaf 1 oktober. De bank wijst haar klanten nu op die mogelijkheid, bevestigt een woordvoerder van ING na berichtgeving van de Volkskrant. 

Cashloos

Geldautomaten worden steeds minder vaak gebruikt. Nederlanders betalen het vaakst met hun pinpas of credit card, vergeleken met andere landen in de eurozone. Waar in Zuid-Europa nog rond de 80 procent van de betalingen met 'echt geld' gedaan wordt, is dat in Nederland nog maar bij ongeveer de helft van alle transacties het geval.

De andere grote banken, ABN Amro en Rabobank, overwegen volgens de Volkskrant een soortgelijke korting, maar hebben nog geen beslissing genomen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore