Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Personal finance

Stoppen met werken? Check hier hoeveel geld je dan moet hebben

27 juni 2019 11:54 Aangepast: 27 juni 2019 12:01
Beeld © Getty Images

Nooit meer werken, maar lekker rustig leven zoals je zelf wilt. Lijkt jou dat wel wat? Om te kijken hoe haalbaar het is voor jou, hebben we uiteen gezet hoeveel geld je dan moet hebben. Bekijk het in de tool hieronder.

De tool gaat uit van twee scenario's: een uitgavenpatroon van 2500 euro per maand netto, of 5000 euro per maand netto. Niet iedereen heeft immers een even luxueuze beeld bij rustig door het leven gaan.

In de grafiek zie je hoeveel vermogen je als startpunt moet hebben op welke leeftijd, en hoe dat vermogen zich dan ontwikkelt door de tijd. We gaan uit van een gemiddelde levensverwachting van 84 jaar, een inflatie van 2 procent en een rendement van 4 procent. De aow-leeftijd hebben we gezet op 68 jaar. Vanaf dan komt er aow bij, dus geef je minder uit van je eigen vermogen. 

Elk jaar gaat de vermogensrendementsheffing er nog vanaf. Dat is in het begin vrij fors: bij een vermogen van 7,3 miljoen euro betaal je ruim 360.000 aan belasting. Daardoor krimpt je vermogen in het begin vrij snel, en uiteindelijk maar een beetje.

Bekijk hieronder de uitleg van Peter van Zadelhoff over wat je moet doen om nooit meer te hoeven werken:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van