Ga naar de inhoud
Personal finance

Binnenkijken: villa van Frans Timmermans staat te koop (met wijnkelder)

De vrijstaande villa van de familie Timmermans. Beeld © Funda

Altijd al willen wonen in het huis van een succesvol politicus? Dan kun je nu je slag slaan in Heerlen. Daar heeft Frans Timmermans, misschien wel de volgende baas van Europa, zijn villa te koop gezet.

Aan ruimte geen gebrek, in huize Timmermans. De jaren 30-villa heeft een woonoppervlakte van maar liefst 270 vierkante meter. Zo veel ruimte, zo veel kamers.

Het huis telt vijf slaapkamers en twee badkamers. Voor de familie Timmermans geen overbodige luxe, want de PvdA-politicus heeft vier kinderen uit twee huwelijken.

Stal, kas en wijnkelder

Ook buiten ruimte genoeg. De villa ligt op een perceel van bijna 2000 vierkante meter. Een vrij glooiend stuk land, wat niet heel gek is in Zuid-Limburg. In de tuin staat ook nog een stal en een kas. Wie denkt: ideaal voor paarden, moet twee keer nadenken. Het huis ligt namelijk middenin een woonwijk, iets ten zuiden van het stadscentrum.

Zoals een goed Bourgondiër betaamt is huize Timmermans voorzien van een wijnkelder. De zolder is verbouwd tot een grote slaapkamer met eigen badkamer.

Opnieuw in de verkoop

Het is niet de eerste keer dat het huis te koop staat. In 2015 verhuisde het gezin naar Brussel, de plek waar de Eurocommissaris werkt. Timmermans raakte het aan de straatstenen niet kwijt en besloot het een jaar later uit de verkoop te halen, schreef Bekendeburen.nl toen.

Inmiddels staat de villa weer op Funda, voor dezelfde vraagprijs als toen: 795.000 euro. Dat is fors meer dan de 575.000 euro die Timmermans en zijn vrouw er in 2010 voor hebben betaald.

Op het huis rust een hypotheek van 700.000 euro, zo is te zien in de kadastrale gegevens. Het lijkt er dus op dat er voor meer dan 100.000 euro is verbouwd aan het huis.

Terug naar Heerlen?

Het is nog maar de vraag hoe lang het huis dit keer in de verkoop blijft staan. De kans dat Frans Timmermans uit de Europese politiek stapt is namelijk vrij groot.

Eerder liet de Spitzenkandidaat van de sociaaldemocraten aan RTL Z weten voor niets anders te gaan dan het voorzitterschap van de Europese Commissie. Maar zijn partij is niet de grootste geworden bij de verkiezingen vorige week, waardoor de kans groot is dat de topfunctie naar een christendemocraat gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore