Personal finance

Nederlanders wachten met huis verduurzamen: 'Goedkoper in de toekomst?'

16 mei 2019 09:28 Aangepast: 16 mei 2019 09:42
Je nieuwe huis laten isoleren? Extra geld lenen gaat niet altijd makkelijk.

Huiseigenaren staan niet te springen om hun huis te verduurzamen. Ze wachten liever tot dergelijke investeringen goedkoper worden. Ruim 40 procent is niet van plan het huis binnenkort aan te pakken. 

Dat concludeert het budgetvoorlichter Nibud. Maar de cijferaars zeggen erbij dat 'door te wachten met verduurzaming, (huis)eigenaren nu mogelijk onnodig hoge energierekeningen hebben'. Bovendien lopen zij het risico dat hun huis minder waard wordt. 

Zonnepanelen populairst

Bijna 57 procent zegt wel open te staan om iets aan het huis te doen, in de komende vijf jaar. Zonnepanelen zijn met 22 procent het populairst

De voornaamste reden om nu (nog) niets aan het huis te doen is de toekomstverwachting. Bijna 60 procent van de Nederlanders zegt dat de overheid burgers financieel moet ondersteunen bij het energiezuiniger maken van de woning. 

Goedkoper

Zij wachten tot de overheid met stimuleringsmaatregelen komt. Daarnaast denken burgers dat verduurzaming in de toekomst goedkoper wordt. 

Mensen met een lager inkomen en jongeren hebben de minste zin om hun koophuis te verduurzamen. Terwijl zij er volgens het Nibud het meeste baat bij kunnen hebben, door een lagere energierekening. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van