Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Carrière

Werkgeversclub VNO-NCW zoekt opvolger voor Hans de Boer

01 mei 2019 09:03 Aangepast: 01 mei 2019 09:04
VNO-NCW-topman Hans de Boer (links) in gesprek met premier Mark Rutte. Beeld © ANP

De belangrijkste lobbyorganisatie van Nederland is een zoektocht gestart naar een nieuwe voorzitter. Werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat niet over een nacht ijs bij het zoeken naar hun nieuwe voorman. Die procedure duurt ongeveer een jaar.

De huidige voorzitter, de 64-jarige Hans de Boer, zit in zijn tweede termijn en die loopt tot eind juni van volgend jaar.

Volgens een woordvoerder is het gebruikelijk dat de voorzitter na twee termijnen afzwaait. Dat De Boers voorganger Bernard Wientjes drie termijnen kreeg bij de werkgeverslobby zou een uitzondering zijn geweest.

"Hij is nog volop in touw en druk bezig op tal van terreinen", meldt de woordvoerder, die RTL Z laat weten dat de zoektocht pas net is begonnen. 

Maxime Verhagen

Daarbij is de hulp ingeroepen van oud-minister van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, bevestigen bronnen binnen VNO-NCW na berichtgeving van De Telegraaf. Verhagen is zelf voorzitter van een andere belangrijke lobbyorganisatie, Bouwend Nederland.

Volgens de krant moet de nieuwe voorzitter 'verbindend' zijn, dat zou een eigenschap zijn waar het De Boer de afgelopen jaren aan ontbrak. Of die eis inderdaad in de vacature komt te staan kan de woordvoerder niet zeggen, volgens haar moet er nog een profielschets gemaakt worden.

Dividendbelasting

Als belangrijkste belangenvertegenwoordiger van het bedrijfsleven was VNO-NCW nadrukkelijk voorstander van het afschaffen van de dividendbelasting.

Die maatregel ging uiteindelijk niet door, de grootste politieke nederlaag voor premier Mark Rutte. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mails, bezoeken en praten met de benen op tafel: 15 jaar bedelen om afschaffing dividendtaks

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van