Life

Onterecht ontslag topverkoper kost modehuis Oger 90.000 euro

24 april 2019 12:10
Oprichterszonen Sander en Martijn Lusink voor Oger Rotterdam. Beeld © ANP

Een onterecht ontslag van een topverkoper kost herenmodehuis Oger zo'n 90.000 euro. De winkelketen wist de verdenkingen van onder meer een diefstal van 40.000 euro niet hard te maken voor de rechter.

In augustus ontsloeg Oger de man, die als topverkoper van de Rotterdamse vestiging veel vrijheden had, op staande voet omdat hij ervan werd verdacht gratis kleding mee te geven aan klanten.

Ook zou de man contante betalingen van klanten in zijn zak hebben gestoken. In één geval zou dat een betaling van 40.000 euro in cash betreffen.

Onterecht ontslag

De man stapte echter naar de rechter om te protesteren tegen zijn ontslag. Daar claimde hij een schadevergoeding van ruim 300.000 euro.

Eerder al oordeelde de rechtbank in een tussenvonnis dat Oger de man niet op staande voet had mogen ontslaan. Het modehuis kreeg wel de gelegenheid haar beschuldigingen te bewijzen.

Schadevergoeding

Uit een gisteren openbaar geworden vonnis blijkt dat Oger daarin niet is geslaagd. Omdat de arbeidsverhouding door de kwestie echter ernstig is verstoord, kan de verkoper niet meer terug in dienst komen. De Amsterdamse rechtbank ontbindt de arbeidsovereenkomst begin volgende maand.

Omdat Oger bij het ontslag verwijtbaar handelde, moet het de verkoper een schadevergoeding van 50.000 euro betalen. Daarnaast heeft de man recht op een 'gewone' ontslagvergoeding van ruim 7500 euro.

Salaris doorbetaald

Ook kreeg de verkoper sinds zijn ontslag negen maanden zijn maandsalaris van 3600 euro doorbetaald. Dat kostte Oger in totaal ruim 32.000 euro. Daarmee komt het totale prijskaartje van het ontslag op zo'n 90.000 euro.

Een woordvoerder van Oger kon vanochtend nog niet reageren. De verkoper en zijn advocaat waren onbereikbaar voor commentaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van