Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Personal finance

Meer superdure villabuurten in Nederland: dit zijn de duurste wijken van 2018

15 april 2019 06:10 Aangepast: 15 april 2019 14:31
De villawijk Overgooi in Almere, een van de nieuwe miljoenenbuurten. Beeld © ANP

Ons land telt steeds meer rijke buurten, een woonwijk waar meer dan de helft van de huizen minstens een miljoen euro kost. In 2014 waren er nog negen van zulke 'miljoenenbuurten'. Inmiddels staat de teller op 53. 

Hoewel Amsterdam steeds meer peperdure woningen telt, ligt de duurste straat van Nederland traditioneel in Wassenaar, blijkt uit een inventarisatie van taxatiebedrijf Calcasa. 

Er zijn ook nieuwe wijken bijgekomen. Zo is de buurt Overgooi in Almere de eerste miljoenenbuurt in deze gemeente. Andere nieuwe buurten met riante stulpjes zijn Thorbeckeplein (Amersfoort), de Minervabuurt-Noord (Amsterdam) en Rhijngeest (Oegstgeest). 

Amsterdam stikt van de superdure buurten

Er zijn nu zes keer zoveel miljoenenbuurten als in 2014. Ook het aantal multimiljoenenbuurten, wijken waar zelfs meer dan driekwart uit kapitale villa's bestaat, is omhoog gegaan - van vier in 2014 naar 15 in 2018. 

Vooral in Amsterdam stijgt het aantal superdure buurten. In de Concertgebouwbuurt, de Valeriusbuurt (Oost en West), de Johannes Vermeerbuurt en de Cornelis Schuytbuurt telden ook voor 2014 al een behoorlijk aantal dure huizen. Maar vier jaar later horen zij allen tot de miljoenenbuurten, zegt Calcasa.

Momenteel te koop: Een optrekje aan de Konijnenlaan. Vraagprijs: € 3.475.000 k.k. Momenteel te koop: Een optrekje aan de Konijnenlaan. Vraagprijs: € 3.475.000 k.k.

2,5 miljoen versus 90.000 euro

De Konijnenlaan in Wassenaar mag zich de duurste straat van Nederland noemen. Daar kost een gemiddeld huis 2.530.000 euro, maar het kan ook duurder

Ter vergelijking: de goedkoopste straat van Nederland is ongeveer dertig keer zo goedkoop, zegt Calcasa. Een huisje in de Tholenstraat in Terneuzen (Zeeland) doet gemiddeld slechts 90.000 euro. 

Te koop: een rijtjeshuis in de Tholenstraat (Terneuzen). Vraagprijs: € 139.000 k.k. Te koop: een rijtjeshuis in de Tholenstraat (Terneuzen). Vraagprijs: € 139.000 k.k.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van