Life

'Aandeel Zalando is wel erg duur geworden vandaag'

19 juli 2016 18:22 Aangepast: 30 juli 2017 21:30

Zalando maakte vandaag een update over zijn cijfers bekend en die waren niet slecht. Tegelijkertijd steeg de koers van het aandeel hard, waardoor het bedrijf wel erg duur is geworden op de beurs, zegt RTL Z-beurscommentator Roland Koopman.

Het bedrijf verhoogde vandaag zijn winstverwachting na een zeer sterk kwartaal. De operationele winst komt uit tussen de 68 en 88 miljoen euro en de omzet ligt ergens tussen de 909 en 924 miljoen euro.

Ook de toekomstplannen klinken veel beleggers als muziek in de oren: het Duitse bedrijf wil het assortiment verbreden en de service verbeteren. Daarnaast wordt het aantal magazijnen uitgebreid. Het aandeel steeg daarom vandaag met 22 procent naar 32,55 euro.

'Aandeel is wel erg duur'

Toch is er niet alleen goed nieuws, zegt Koopman in Z Today. "De stijging betekent dat het aandeel ook wel heel erg duur is geworden. Als je gaat schermen met cijfers, zoals vandaag is gedaan, creëert dat een hoop verwachtingen bij beleggers. De koers gaat dan wel omhoog, maar dat betekent ook dat de koers/winstverhouding enorm gaat stijgen." 

Toen het bedrijf naar de beurs ging, waren analisten redelijk sceptisch. Zo werd erover getwijfeld of het bedrijf wel winst kan maken, omdat bijvoorbeeld veel producten geretourneerd worden, wat veel geld kost.

Vermoedelijk bestaat die twijfel nog steeds en dat is te zien aan de koers van het moederbedrijf op de beurs. Rocket Internet stond in november 2014 nog op 56,60 euro. Inmiddels kost een aandeel nog zo'n 18 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van