Ga naar de inhoud
Personal finance

Concurreren met 0,27 procent rente: 'Bunq aast op spaarders'

De app van Bunq. Beeld © ANP

Een spaarrente van maar liefst 0,27 procent: daarmee wil internetbank Bunq de spaarmarkt op. Officieel kunnen Bunq-klanten nu nog niet sparen bij de bank, maar na vanavond - als de nieuwste versie van de app wordt gepresenteerd - komt er een dienst bij. Dat kan je bij duizend euro spaargeld zo 2,70 euro opleveren.

Bunqbaas Ali Niknam zal die mededeling vanavond doen, schrijft De Telegraaf op basis van 'zeer goed ingevoerde bronnen' binnen de bank. Tegenover RTL Z wil een woordvoerder zowel de lancering van de spaarrekening als het genoemde rentepercentage 'bevestigen, noch ontkennen'.

"Bunq onthult haar updates als een verrassing", laat ze weten. Vanavond is er wel een event en een livestream waar een update van de bankapp groots bekend wordt gemaakt. 

Ongekend laag

De spaarrente in Nederland is nog steeds ongekend laag. Bij de grote banken ING, ABN Amro en Rabobank is de spaarrente nog maar 0,03 procent. Triodos spant de kroon, met een rentepercentage van maar liefst 0,00 procent

Hogere
Geld
Hogere spaarrente? Gebruik je creditcard als spaarrekening

Dat is een gevolg van de negatieve rentes op de geldmarkt en de lage rentes op de kapitaalmarkt. En dat is dan weer mede het gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank.

Om economische groei in de eurozone aan te jagen zijn de rentetarieven de laatste jaren flink verlaagd. Dat zet druk op de spaarrente.

'Stunten' met rentepercentages

Er zijn wel banken die 'stunten' met hogere rentepercentages op hun spaarproducten, zoals LeasePlan Bank (0,35 procent), NIBC Direct (0,25 procent) en Knab (0,22 procent). Bunq zou zich dus in dat rijtje willen voegen, in de hoop extra klanten te trekken. 

Want ook de vermeende 0,27 procent van Bunq is laag, maar toch negen keer zo hoog als de rente bij de grote banken. Als je duizend euro op je spaarrekening laat staan heb je na een jaar 1002,70 euro. Bij een grootbank is dat 1000,30 euro.

Alleen voor betalende klanten

Let wel, de spaarrente geldt alleen voor spaarders met een betaald account bij Bunq. Wie een gratis rekening opent bij de jonge bank ontvangt geen rente.

De woordvoerder van Bunq wil niet zeggen wat de spaarrekening zou gaan kosten. Het goedkoopste betaalde account bij Bunq is nu 7,99 euro per maand.

Als dat inderdaad de prijs wordt zou je met een rentepercentage van 0,27 procent minstens 35.500 euro moeten sparen om de kosten eruit te halen. Vanavond maakt de bank meer details bekend.

UPDATE 27 februari: Bunq heeft bekend gemaakt dat het een spaarrente van 0,27 procent gaat geven op zowel de betaal- als spaarrekening.

Sparen
Geld
Sparen zonder chagrijn: tips van de 'Bespaarder des Vaderlands'