Personal finance

Andijvie en komkommer stukken goedkoper door prijzenslag

04 februari 2019 19:15 Aangepast: 05 februari 2019 15:08
Afrekenen bij een supermarkt. Beeld © ANP

De prijs van groente en fruit is inzet van een prijzenslag tussen een aantal supermarkten. Afgelopen week verlaagde supermarktketen PLUS de prijzen van groente en fruit aanzienlijk, in sommige gevallen wel met 30 procent.

Een deel van de winkels van supermarktketen Jumbo volgt het voorbeeld van PLUS nu. Jumbo zegt een 'laagste-prijs-garantie' te bieden. Een dergelijke belofte schept dus verplichtingen.

Andijvie (1,19 euro) en komkommer (0,69 euro) zijn bijvoorbeeld inmiddels een stuk goedkoper, in zo'n 180 Jumbowinkels. PLUS hanteerde die prijzen al sinds 31 januari. 

620 winkels

Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Superscanner, op verzoek van vakmedium Distrifood. RTL Z heeft de analyse ook ingezien. 

Miniatuurvoorbeeld
Kopen

Stijgende prijzen, vollere schatkist: btw viert vijftigste verjaardag

Niet elk Jumbo-filiaal verlaagt de prijzen, omdat de laagste-prijs-garantie geldt per vestigingsplaats. Alleen op de plekken waar een PLUS in de buurt is, zakt de gele grootgrutter met de prijzen. In totaal heeft Jumbo zo'n 620 winkels.

Groente- en fruitoffensief 

Ook Dirk van den Broek en Vomar matchen PLUS en Jumbo sinds vandaag. De rest van de supermarktketens, waaronder marktleider Albert Heijn, hebben nog niet gereageerd op het groente- en fruitoffensief van PLUS. 

"Als Albert Heijn nog besluit om te reageren, dan zal de hele markt naar verwachting meegaan", zegt Alwin van der Velden van Superscanner tegen RTL Z. 

'Laagblijvers'

PLUS heeft een heel rijtje zogenoemde 'laagblijvers' geïntroduceerd. Naast komkommer en andijvie gaat het onder meer ook om bloemkool (-34,6 procent) en paprikamix (-24,5) procent.    

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van