Personal finance

Benzineprijs zakt verder, prijs bij eerste pomp onder 1,40 euro

06 december 2018 18:07 Aangepast: 06 december 2018 23:03

Goed nieuws voor mensen die (veel) autorijden. De prijs van benzine heeft een nieuw dieptepunt bereikt: bij de eerste pomp is een literprijs van 1,40 euro gespot.

Bij veel pompen daalde de prijs voor een liter Euro95 eind november al onder de 1,50 euro. Twee weken later zakken de prijzen verder: bij de eerste pomp is een prijs gesignaleerd van 1,389 euro, bij Fieten Olie in Nieuw-Amsterdam, onder Emmen.

Op andere plekken zakt de prijs vooralsnog nog niet onder de 1,40 euro, maar wel dicht daarbij in de buurt. Via vergelijkingssite Brandstof-Zoeker is te zien dat door het hele land tankstations prijzen bieden tussen 1,42 en 1,45 euro per liter.

In oktober nog 1,70

Dat is nogal een verschil met de stand begin oktober, toen de prijs voor Euro 95 nog tegen de 1,70 euro zat. 

De landelijke adviesprijs die de vijf grote oliemaatschappijen hanteren - Shell, BP, Esso, Texaco en Total - ligt vandaag overigens op 1,62 euro per liter Euro95. Die prijs zie je vooral langs de snelwegen en in binnensteden.

Het loont dus om te kijken waar je het goedkoopst uit bent. Met een verschil van 23 eurocent per liter bespaar je op een volle tank al gauw een tientje.

Miniatuurvoorbeeld
Ook interessant:

Prijzen vaker aangepast: tanken goedkoper in de ochtendspits

Olieprijs omlaag

De prijs van een vat ruwe olie zakte vandaag ook hard, en schommelt nu rond de 60 dollar. Die daling kwam voort uit de verwachting dat de OPEC, het kartel van olieproducerende landen, de olieproductie gaat verlagen. Het kartel is bijeen in Wenen om daarover te besluiten.

Er werd vandaag geen definitief besluit genomen over de olieproductie, omdat partner Rusland nog niet akkoord is. Rusland is geen OPEC-land, maar wel betrokken bij het overleg omdat het een grote olieproducent is. 

Wanneer de beslissing precies komt is nog onduidelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van