Carrière

Wall Street-managers vermijden #metoo door vrouwen helemaal te ontlopen

06 december 2018 10:52 Aangepast: 06 december 2018 10:52
"Zonder vrouw, zeker geen #metoo." Beeld © Getty

Sommige mannelijke Wall Street-managers hebben een onconventionele oplossing gevonden voor het uitbannen van seksuele intimidatie: het helemaal vermijden van vrouwen tijdens werk. Geen een-op-een-gesprekken, geen gezamenlijke diners en niet naast een vrouw gaan zitten, dan weet je zeker dat je niet in de fout gaat.

Het Amerikaanse persbureau Bloomberg schrijft over de omgang tussen mannen en vrouwen in het zakendistrict van New York. Het Pence-effect, noemt ze het, vrij naar vice-president Mike Pence. Naar eigen zeggen dineert hij nooit alleen met een vrouw, tenzij het zijn echtgenote Karen is. 

'Wees geen klootzak'

Bloomberg sprak met 30 directieleden van Wall Street-bedrijven over de omgangsvormen na #metoo. Een van hen suggereert misschien de gemakkelijkste manier om seksuele intimidatie te vermijden: probeer gewoon geen klootzak te zijn. Anderen houden er meer rigide methoden op na.

Seksuele intimidatie wordt succesvol vermeden, maar ongelijke behandeling of discriminatie ligt op de loer.

Een manager zegt niet meer met vrouwen te willen vergaderen, tenzij het in een ruimte met ramen is. In de lift wil hij zo ver mogelijk bij zijn vrouwelijke collega vandaan staan. 

Drankje na het werk

Seksuele intimidatie wordt succesvol vermeden, maar ongelijke behandeling of discriminatie ligt op de loer, zegt advocaat Stephen Zweig tegen Bloomberg.

Een privégesprek met een leidinggevende wordt zo nogal ingewikkeld. En netwerken met collega's lijkt ook onmogelijk, als je niet meer mee mag voor een drankje na het werk.    

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van