Personal finance

1,5 ton voor 11 m2: dit is het duurste huisje van Amsterdam

30 oktober 2018 13:54 Aangepast: 30 oktober 2018 15:38
Beeld © IJisberg Real Estate

Een kleine slaapkamer met een gedeeld toilet in niet eens een hele goede buurt van Amsterdam. Het is met een vraagprijs van 150.000 euro waarschijnlijk het duurste 'huis' ooit als je kijkt naar de vierkante meterprijs. Als je dit al een huis durft te noemen.

De vraagprijs per vierkante meter voor dit slaapkamertje in Amsterdam-West is 13.636 euro. Menig studentenkamer zal groter zijn dan deze 11 vierkante meter die op Funda wordt aangeboden als 'woning'.

Koopwoning met huisgenoten

Voor die 150.000 euro krijg je niet meer dan die slaapkamer met een wastafel. De keuken, badkamer en het toilet wordt gedeeld met de buren. Of er veel interesse is in de kamer is niet bekend. De makelaar was telefonisch niet meteen bereikbaar.

De foto's van de kamer (tekst gaat verder onder foto's):

Exorbitant

De vierkantemeterprijs is gigantisch, zelfs voor Amsterdamse begrippen waar bedragen van 10.000 euro per vierkante meter vaak al als exorbitant worden gezien.

De kosten voor de vereniging van eigenaren zijn 139,60 euro per maand. Daar krijg je dan wel gas, water, licht, internet en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten voor terug. De erfpacht is tot 2041 afgekocht.

Ter vergelijking: vorig jaar keken we al vreemd op toen we een appartementje van 19 vierkante meter voor 159.000 euro voorbij zagen komen. Daar zaten toen in ieder geval nog een keuken, badkamer, toilet en dakterras bij. De makelaar gaf toen toe: "Hoe kleiner, hoe hoger de relatieve prijs per vierkante meter."

Foto's van de gemeenschappelijke ruimtes (tekst gaat verder onder foto's):

Megawinst

De kamertjes, vijftien stuks, op de bovenste etage van het complex werden twee jaar geleden opgeleverd en verkocht voor 60.000 euro per stuk. De makelaar richtte zich toen op studenten. Lukt het de verkoper de woning te verkopen voor de vraagprijs, dan boekt hij een winst van 90.000 euro.

RTL Nieuws ontdekte toen dat het vrijwel onmogelijk was om als student een hypotheek te krijgen voor dit project. In de advertentie probeerde de makelaar ouders van studenten over te halen te investeren in zo'n kamertje. Zoals het er nu naar uitziet een prima belegging.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van