Life

Bellenblazen met Elon Musk

24 augustus 2016 09:07 Aangepast: 30 juli 2017 14:00

Het Tesla van Elon Musk liet weer eens een proefballonnetje op en ASR biedt hoop aan aandeelhouders. Dat en meer in RTL Z Voorbeurs.

Groot nieuws gisteravond. Elon Musk stuurde een tweetje uit dat er aankondiging aan zat te komen. Beleggers reageerden op voorhand positief: de koers ging even flink omhoog, maar toen bleek wat er aangekondigd werd was de euforie snel verdwenen.

Tesla heeft een nieuwe accu ontwikkeld: "Je kunt iets verder rijden, je kunt iets harder optrekken", duidt beurscommentator Durk Veenstra onderkoeld. Ook Jos Versteeg is niet onder de indruk en denkt dat Musk vooral de koers van Tesla probeert te stuwen aan de vooravond van de overname van zonne-energiebedrijf Solarcity: "Ik zou ermee uitkijken."

ASR hoopgevend

Verzekeraar ASR maakte voor het eerst sinds de beursgang cijfers bekend, en die vielen niet tegen. De nettowinst bleef aardig op peil, en de operationele winst steeg zelfs 4,3 procent. Maar voor beleggers is het goede nieuws vooral dat de kapitaalbuffers goed zijn aangezwollen: dat is belangrijk, want dat is een voorwaarde voor het uitkeren van dividend.

Bij de stijging van de winst heeft Versteeg nog wel kanttekeningen. Die word voor een deel namelijk veroorzaakt door overnames. Beleggers moeten zich daar niet blind op staren.

Verder:

- Goede huizencijfers uit de VS (wat doet Yellen?)

- Wat doet de olieprijs nu schalieproducenten weer gaan pompen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van