Life

Waarom er echt níks te beleven valt op de beurs

25 augustus 2016 18:22 Aangepast: 30 juli 2017 14:00
Beeld © ANP

Het is een bijzondere maand: er valt geen bal te beleven op de beurs. In Nederland hangt de AEX-index al tijden rond de 450 punten. En in Amerika is het nog saaier: de S&P 500 staat heel augustus al op dezelfde stand. Waarom?

"Zo'n stabiele augustusmaand hebben we al in 22 jaar niet meer gezien", zegt RTL Z-beurscommentator Jacob Schoenmaker in Z Today.

Eigenlijk best vreemd: want het is niet bepaald een nieuwsluwe zomer. De economische cijfers zijn niet erg stabiel en er zijn talloze bedrijfsresultaten. Daar ligt het ook niet aan, zegt Schoenmaker. "Beleggers zijn compleet apathisch geworden. Dat komt door de centrale banken, denk ik. Bij tegenvallend nieuws denken ze: ach, die springen wel weer bij. En bij goed nieuws zijn ze bang voor een renteverhoging."

Door het beleid is er een soort bodem en plafond gelegd door de centrale banken, zegt hij. "Morgen praat Janet Yellen over het beleid van de Fed op de Jackson Hole-conferentie. Misschien dat dat eindelijk deze dunne bandbreedte doorbreekt." 

Bekijk hier het hele item:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van