Ga naar de inhoud
Personal finance

Spaarrentes opnieuw gedaald in juli

De gemiddelde rente op een spaarrekening is nu 0,18 procent. De afgelopen maand verlaagden een aantal banken opnieuw de rentepercentages op vrij opneembare spaarrekeningen. Een spaarrente van 0,03 procent is geen uitzondering meer.

Als gevolg van die verlagingen daalde de gemiddelde rente van 0,2 procent naar 0,18 procent. "Dat lijkt weinig, maar omgerekend is dat een daling van 10 procent", zegt Amanda Bulthuis van  Spaarrente.nl, de vergelijkingssite die het gemiddelde berekende. 

3 cent per 100 euro

Vorige week verlaagde ABN Amro de spaarrente naar 0,03 procent. Sinds 31 juli ontvangen spaarders 3 cent rente voor iedere 100 euro die zij op een spaarrekening zetten. Enkele weken eerder deed ING hetzelfde. 

Maar ook Aegon (0,03 procent), A.S.R. Bank (0,3 procent), Credit Europe (0,05 procent), DHB Bank (0,2 procent), Garantibank (0,2 procent) en Nationale-Nederlanden (0,25 procent) verlaagden de rentes.

Andere banken

Bij de Rabobank is de actuele spaarrente momenteel 0,05 procent, net als bij Regiobank en ASN Bank. SNS rekent nu 0,15 procent rente. 

Volgens Spaarrente.nl is het opvallend dat het gaat om zowel banken die relatief hoge rentes aanbieden, als banken die juist weinig rente rekenen. "De verlagingen spreiden zich over de hele markt." 

Nog lager?

Volgens Amanda Bulthuis zou het goed kunnen dat de rente nog lager wordt. "Omdat rentes op de geld- en kapitaalmarkten laag blijven, zullen ook de banken hun spaarrentes laag houden", zegt zij.

De spaarrente is opnieuw verlaagd, bij ABN Amro en ING. Hoe lang duurt het voordat je inleg verdubbeld is? Peter van Zadelhoff zocht het in deze video uit.