Life

Terugkijken: seminar War for talent, hoe kom je aan goede mensen?

19 juni 2018 15:23 Aangepast: 20 juni 2018 11:05
Beeld © Getty Images

De economie groeit en het vinden van goed personeel is voor steeds meer bedrijven een serieus hoofdpijndossier. Hoe vind je goede mensen? In het RTL Z seminar War for talent gaan we in op de do's en don'ts van personeel vinden en behouden.

Het goede nieuws: het lukt veel bedrijven wél om talent te vinden. Verschillende experts praten je bij RTL Z bij over de laatste trends en best practices op dit gebied, zodat jij de handvatten hebt om aan de slag te gaan. Het seminar van dinsdagavond is hieronder terug te kijken.

Krappe markt

Om te beginnen gaan we in op de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt: hoe groot is de krapte en in welke sectoren? Om welke beroepen zitten bedrijven te springen? Wat voor problemen ondervinden ondernemers als vacatures te lang openstaan? En hoe hou je de uitstroom van babyboomers tegen?

We praten er in het eerste deel van de show over met Peter Hein van Mulligen (CBS) en Mark Schröder (New10/ ABN Amro).

Big Data en AI de nieuwe talentscouts?

Foldertjes uitdelen op een beurs is al lang niet meer de manier om personeel te werven. Maar wat dan wel? Big Data en AI zijn misschien wel de toekomst. Maar hoe? En hoe zet je deze middelen zinvol in? Hoe ga je om met al die data?

In het tweede deel van de show vertellen Anouk Kon (Indeed) en Stephan Fellinger (De Zaak) je er alles over.

Employer branding

Met alleen een goede vacaturetekst ben je er natuurlijk nog niet. Mensen moeten ook voor jouw bedrijf wíllen werken. Employer branding heet dat. Maar hoe pak je dat aan? Een tafeltennistafel is vandaag de dag niet meer genoeg.

Leer van Mark Vletter (Voys) en Anouk Kon hoe je dat het beste kunt aanpakken in deel drie van het seminar.

Kijk hier het seminar terug:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van