Life

​Strippers, zweepjes en beledigingen: man ontslagen na jubileumfeestje

06 juni 2018 14:32 Aangepast: 06 juni 2018 16:08
Beeld © iStock

Een werknemer van bloemenveilingbedrijf FloraHolland is de laan uit gestuurd, vlak nadat hij zijn 12,5-jarig jubileum bij het bedrijf vierde. Een striptease-act die hij zelf inhuurde en een geruchtmakende speech werden hem niet in dank afgenomen.

Het feestje ging FloraHolland veel te ver en was reden voor het bedrijf de man de laan uit te sturen en dat was volgens de rechter terecht.

Broodje kroket én een stripper

De werknemer was afgelopen december 12,5 jaar in dienst en dus mocht hij een bescheiden feestje geven. FloraHolland had een budget uitgetrokken van 125 euro, de man had gezegd dat te zullen uitgeven aan een lunch met collega's met 'een broodje kroket en/of een kop soep'.

Het liep allemaal nét wat anders. De werknemer had een geluidsinstallatie meegebracht voor een speech waarin hij het bedrijf afkraakte en had en passant een stripper ingehuurd om letterlijk de boel wat op te zwepen.

Slagroom likken en zweepjeslaan

Uit het vonnis blijkt dat het er redelijk wild aan toe is gegaan in de bedrijfskantine. De stripper heeft onder andere een lapdance verzorgd, de inmiddels ontslagen werknemer kleding bij haar uit laten trekken en 'is met hem verdwenen onder een doek'.

Maar daar bleef het niet bij: de stripper heeft, zoals de rechtbank dat verwoordt, 'toenadering gezocht tot individuele werknemers en hen gevraagd om haar billen in te smeren met olie, slagroom van haar lichaam te likken en/of te slaan met een zweepje'.

'Je mag hier niets'

Drie dagen later werd de man op het matje geroepen en geschorst. Tijdens het gesprek ontkende de werknemer trouwens dat hij de stripper had ingehuurd en zei dat een klant dat voor hem had geregeld. De rechter acht het bewezen dat dat een leugen was.

Tijdens zijn speech strooide de jubilaris volgens het vonnis met verwijten aan het adres van zijn werkgever, iets wat hij trouwens ook ontkent. Zo zou collegialiteit bij FloraHolland ver te zoeken zijn en deelde hij zijn slechte ervaringen met teammanagers. Als klap op de vuurpijl nam hij het zijn werkgever kwalijk 'dat je als medewerker niets mag binnen RFH'.

12,5 jaar

Het inhuren van een stripper en het bedrijf zwart maken ging het bedrijf en dus ook de rechter te ver. Die oordeelde dat er een onwerkbare arbeidsrelatie is ontstaan door het handelen van de man en dat hij daarvoor terecht kan worden ontslagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore