Ga naar de inhoud
Carrière

Niet doen: drie grote fouten tijdens een sollicitatiegesprek

Twintig minuten te laat aankomen, glibberige zweethanden hebben terwijl je een hand geeft en vervolgens ook nog je koffie over je potentiële nieuwe baas heen gooien: het zijn nachtmerries die iedereen heeft voor een sollicitatiegesprek. Maar welke fouten moet je echt voorkomen als je die baan wil?

1. "Ik ben een perfectionist"
Nee, dat ben je niet, en nee, het is ook geen origineel antwoord. Daarnaast wil je dat je een goede indruk achterlaat, en waarom zou je dan willen dat mensen denken dat je een perfectionist bent? Perfectionisten leveren vaak een goed product af, maar zijn over het algemeen geen fijne mensen om mee samen te werken. Fout antwoord dus.

Wat je wel moet antwoorden als mensen naar je zwakke punten vragen? In ieder geval alleen iets dat je kan verbeteren. Antwoorden als "ik vind het moeilijk om nee te zeggen tegen extra werk" en "ik ben te kritisch op mezelf" doen het goed.

2. Te ambitieus zijn
Als je de vraag krijgt waar je over tien jaar wil zijn, is eigenlijk niemand benieuwd naar je toekomstplannen, maar vooral in hoeverre je je aan het bedrijf wil binden. Antwoorden dat je graag een eigen non-profit in Zuidoost-Azië wil beginnen is heel ambitieus, maar het bedrijf waar je solliciteert heeft er niets aan. Kortom: niet zeggen, hoe idealistisch en onbaatzuchtig het ook klinkt.

Wel doen? Vertel over de vaardigheden die je over tien jaar verbeterd wil hebben en hoe je dat wil doen. Dat is wel in het belang van het bedrijf zodra ze jou aannemen, en dus een beter antwoord.

3. Gelijk naar het salaris vragen
Het is misschien wel de lastigste vraag in een sollicitatiegesprek: "Heb jij nog vragen?". Begin dan niet gelijk over het salaris of over vakantiedagen, je bent namelijk nog lang niet aangenomen.

Tijdens een sollicitatiegesprek probeert een bedrijf jou te leren kennen, maar dat geldt ook andersom. Stel dus vragen over het bedrijf. Vraag bijvoorbeeld hoe een typische dag bij het bedrijf eruit ziet of vraag hoe de rest van het sollicitatieproces eruit ziet.