Ga naar de inhoud
Life

Gekte op de woningmarkt: rijtjeshuis voor 2 miljoen

Beeld © Funda

Weer een pareltje om de gekte op de Amsterdamse woningmarkt te illustreren: een pandje van 200 vierkante meter voor 2 miljoen euro. Maar dan heb je ook wel een pracht van een... rijtjeshuis.

Een 'zeer charmant en courant ingericht jaren '30-huis', noemt de makelaar het in de advertentie op Funda. Voor een bedrag van 1.995.000 euro en misschien wat extra's, gezien het feit dat bijna alle woningen in Amsterdam tegenwoordig boven de vraagprijs weggaan.

Tuin

Voor die prijs krijg je dan een huis van ruim 200 vierkante meter in Amsterdam-Zuid, niet lang geleden verbouwd, met een tuin, maar liefst vijf slaapkamers én een behoorlijke keuken (ook niet altijd inbegrepen in Amsterdam).

Wat je niet krijgt voor die prijs: stilte. Een vrijstaand huis zit er in Amsterdam-Zuid zelfs voor 2 miljoen euro niet meer in. 

Miniatuurvoorbeeld

Voor en achter: overal zijn de buren dichtbij. (Beeld: Funda)

Parkeervergunning

Wel opvallend voor een huis in de hoofdstad: zonder wachttijd zijn er maar liefst twee parkeervergunningen voor het huis te verkrijgen. Het geld dat je bespaart op het huren van een dure parkeerplaats voor je tweede auto, kun je mooi in de betaling van je erfpacht stoppen: daar ben je maandelijks zo'n 350 euro extra aan kwijt.

Meer opvallende aanbiedingen die de gekte op de woningmarkt in Amsterdam illustreren: 

- Het bestaat: een appartement van 75 vierkante meter, zonder keuken, voor 7,5 ton.
- In het centrum van Amsterdam gaan ze zelfs nog een stapje verder: daar moest deze piepkleine studio van 28 vierkante meter 3 ton opbrengen.
- In de Zeeheldenbuurt, een eindje buiten het centrum, werd een paar maanden later 325.000 euro voor 31 vierkante meter gevraagd.

Dit is een artikel van