Life

Qantas vliegt in 17 uur van Perth naar Londen: hoe houd je dat vol?

23 maart 2018 10:14 Aangepast: 25 april 2018 13:32
Beeld © AFP

Morgen is het zover, dan vliegt Qantas voor het eerst non-stop van de Australische stad Perth naar Londen, zo'n 14.498 kilometer verderop. De reis duurt zeventien uur. Qantas mikt vooral op de zakelijke reiziger, die aan boord anti-jetlag voedsel krijgt en warme chocomel voor het slapengaan.

In Perth (West-Australië), dat geldt als één van de meest geïsoleerde miljoenensteden ter wereld, staan de hoofdkantoren van talloze bedrijven in de mijnindustrie waaronder Rio Tinto. Tot nu toe gingen vluchten richting Europa via Azië.

De route moet de eerste worden van een netwerk van lange afstandsvluchten waar Qantas zich op toe wil leggen, zo meldt Bloomberg. Voor de dagelijkse vlucht wordt een Boeing 787 Dreamliner gebruikt, die plek zal hebben voor 236 passagiers. Een derde van de stoelen is gereserveerd voor businessclass en premium-economy class. 

Slaapspecialisten en voedingsdeskundigen

Om al die passagiers te helpen die lange vlucht te doorstaan, heeft Qantas een heel team aan slaapspecialisten en voedingsdeskundigen ingeschakeld om de juiste voeding aan boord te serveren. 

De maaltijden, zoals quinoa met boerenkool, een gepocheerd ei en gegrilde haloumi (ongerijpte geitenkaas) en een poké bowl met tonijn, zijn zo afgestemd (zowel qua ingrediënten als qua tijdstip waarop ze uitgeserveerd worden) dat passagiers minder last zouden hebben van een jetlag.

Chocomelk met slaapmiddel

Passagiers worden gehydrateerd met drankjes als verse vruchtensappen, kombucha (een drankje dat ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door gistculturen) en thee van kamille met citroengras.

In de warme chocolademelk gaat volgens Australische media, die het eten mochten proeven, tryptofaan dat passagiers helpt bij het in slaap vallen, zodat ze uitgerust aankomen en gelijk in het juiste ritme zitten. Per vlucht zullen twintig passagiers gevolgd worden en informatie verzamelen over hoe de de vlucht (fysiek) beleven.

Ook het lichaam moet af en toe bewegen tijdens zo'n lange vlucht. Qantas heeft een instructiefilmpje gemaakt voor 'stoel-fitness'. Ook heeft het een lijst gemaakt met tips over hoe je zo'n lange vlucht overleeft.   

Het is overigens niet de langste vlucht die er bestaat (al staat de vluchtduur van 17 uur niet vast, omdat het ook afhankelijk is van de wind). Die 'eer' komt toe aan Qatar die van Doha naar Nieuw-Zeeland vliegt in ongeveer achttien uur. Een andere lange vlucht van ongeveer zeventien uur is die van Los Angeles naar Singapore.

Singapore Airlines wil in negentien uur non-stop van New York naar Singapore gaan vliegen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van