Ga naar de inhoud
Personal finance

Lidl en Aldi goedkoopst voor huismerken, Picnic voor A-merken

Kassières van supermarktketen Lidl. Beeld © ANP

Wie bij het shoppen op de kleintjes let, kan het beste zijn inkopen doen bij Aldi of Lidl. De huismerken van de twee Duitse supermarktketens zijn 15 procent goedkoper dan het gemiddelde.

Wie liever A-merken in zijn of haar voorraad- of koelkast heeft, kan beter bestellen bij online supermarkt Picnic. Deze nieuwkomer in supermarktland verkoopt producten van A-merken gemiddeld 6 procent goedkoper dan het gemiddelde, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Het bedrijf bezorgt overigens op dit moment nog maar in zo'n dertig plaatsen, in het midden van het land

Uit hetzelfde onderzoek, waarbij 7000 verschillende prijzen van 150 A-merken en 120 huismerken met elkaar zijn vergeleken, blijkt dat het prijsverschil tussen A- en huismerken in de afgelopen drie jaar 5 procent groter is geworden.

Aanbiedingen

Voor wie de keuze heeft en écht heel graag wil besparen op boodschappen, is de beste tip: zoek de aanbiedingen. Uit een eerder onderzoek van de consumentenbond bleek dat de als relatief duur bekendstaande Albert Heijn de meest lucratieve aanbiedingen heeft.

Supermarktketen Spar kun je als de inhoud van je portemonnee je lief is maar beter links laten liggen: zowel de A-merken als de huismerken zijn er gemiddeld het duurst. 

Jumbo goedkoper in de buurt van concurrenten

Opmerkelijk aan het onderzoek: supermarktketens Jumbo en Hoogvliet lijken het prijsniveau aan te passen aan de aanwezigheid van concurrentie.

Als er geen of alleen een duurdere supermarkt in de buurt is, dan zijn de prijzen hoger dan in plaatsen waar veel (goedkopere) concurrenten zijn, blijkt uit het onderzoek. Gevolg: in Friesland, Groningen en Limburg zijn de gemiddelde prijzen bij Jumbo's hoger dan bij Jumbo's in de Randstad. 

Volgens supermarktketen Jumbo is dat niet in strijd met hun 'laagste-prijs-garantie'-regel: die geldt namelijk ten opzichte van de prijzen van de concurrentie in dezelfde plaats, laat een woordvoerder aan persbureau ANP weten.

Check hier hoe het voor de Jumbo bij jou in de buurt zit:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van