Personal finance

Wifi in het vliegtuig is nog steeds peperduur

01 november 2017 06:10 Aangepast: 08 juli 2019 09:14
Beeld © Getty Images

Je kunt tegenwoordig overal internetten en sinds het afschaffen van roaming in Europa ook nog eens tamelijk goedkoop. Totdat je gaat vliegen. Dan kan het niet of is het peperduur.

Het aanbod van wifi aan boord van vluchten is beperkt, hoewel het technisch gezien best kan. Vergelijkingssite Tix.nl onderzocht de tarieven en eventuele extra voorwaarden van meer dan dertig maatschappijen voor wifi aan boord. Opmerkelijk: budgetmaatschappijen en Nederlandse maatschappijen blijven achter.

Bij de maatschappijen die per uur of per vlucht een vast tarief vragen, ben je gemiddeld 7,50 euro kwijt per uur. Wie de hele vlucht online wil zijn, betaalt daar gemiddeld 21 euro voor.

Facebook updaten? Tik maar af!

Wie even snel iets op Facebook wil zetten is ook al snel enkele euro's verder. Gemiddeld betaal je 47 eurocent per MB, je status veranderen op het sociale netwerk kost al snel een halve MB.

Waar je niet hoeft te aarzelen of je wel of geen internet koopt aan boord, is bij budgetmaatschappijen als Ryanair, Transavia en EasyJet. De reden is simpel: ze bieden het niet aan. En dat geldt ook voor veel vluchten van KLM.

De tarieven van de onderzochte maatschappijen en bijzondere voorwaarden zie je hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van