Life

ING en Shell trekken de AEX flink omhoog

03 november 2016 10:03 Aangepast: 03 november 2016 10:14

De mooie kwartaalcijfers van ING doen het goed op Beursplein 5. ING is de winnaar van de dag. Samen met een andere zwaargewicht Shell zorgt ING voor een flink hogere beursindex AEX.

ING wint donderdagmorgen 3,5 procent op beter dan verwachte cijfers. ING maakte het afgelopen kwartaal maar liefst 1,4 miljard euro winst, veel meer dan de verwachtte 1,1 miljard euro. Shell wint 1,5 procent ondanks een gestaag dalende olieprijs. Misschien dat beleggers nog eens hebben gekeken naar het koopadvies dat S&P eerder deze week gaf voor Shell.

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,5 procent hoger op 446 punten. Opvallend is dat een meerderheid van de AEX-fondsen in de min staan. De MidKap zakte bijna 1 procent tot 641 punten. 

Stijgers en dalers

In de MidKap klimt Air France-KLM ruim 1 procent, na een aanvankelijk flink lagere opening. De winst van de luchtvaart staat onder druk, ondanks de lage olieprijs. Het concern kondigt daarom aan een nieuwe Franse prijsvechter op te gaan zetten die de concurrentie met maatschappijen uit de Golfstaten moet aangaan. De maatschappij zit flink in de tang van deze goedkope luchtvaartmaatschappijen.

Bouwer BAM ging 1,2 procent omlaag bij de middelgrote fondsen, mede door een flinke daling van het orderboek. Financieel dienstverlener Intertrust stelde teleur met zijn cijfers en was de grootste daler in de MidKap met een min van bijna 10 procent.

In Frankfurt was er aandacht voor sportartikelenconcern Adidas, dat zijn resultaten in het afgelopen kwartaal flink zag stijgen. De koers van Adidas ging echter 4,3 procent omlaag. In Zürich daalde de Zwitserse bank Credit Suisse 3,9 procent, na cijfers. Herverzekeraar Swiss Re steeg licht na zijn resultaten. Het Franse modehuis Hermès publiceerde in Parijs beter dan verwachte omzetcijfers en klom 1 procent.

De euro noteerde 1,1097 dollar, tegen 1,1117 dollar bij het Europese slot op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 0,2 procent omhoog naar 45,45 dollar. Brent werd 0,4 procent duurder op 47,06 dollar per vat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van