Carrière

Dit zijn de drie rijkste 'jongeren' van ons land

12 mei 2016 18:37 Aangepast: 31 juli 2017 12:30
Beeld © Getty

Nog geen veertig jaar oud en toch al goed voor vele miljoenen. Wij kunnen er alleen maar van dromen. Maar in Nederland gaat het goed met de jonge ondernemers. Zakenblad Quote heeft de jonge-hondenlijst weer gepubliceerd met de honderd rijkste selfmade miljonairs van Nederland.

Je mag niet ouder zijn dan 39 en moet minimaal zes miljoen euro bezitten. Dan maak je kans op een plek in de Top 100 Jonge Miljonairs. Quote zelf noemt de lijst het ‘knappe zusje’ van de échte rijkenlijst, de Quote 500.

Ook dit jaar lijkt de lijst weer een exclusief partijtje voor ICT-ondernemers. Razendsnelle jongens met razendsnelle internetbedrijven. De top drie:

  1. Pieter Zwart (38), opperhoofd van internetwinkel Coolblue. Elf jaar geleden was Zwart met vijf miljoen euro nog hekkensluiter, nu wordt het vermogen van de jonge ondernemer geschat op 165 miljoen euro.
  2. Paul Bakker (37), ook al van Coolblue. Sinds afgelopen jaar directeur af maar nog steeds goed voor 125 miljoen euro.
  3. De derde plek is voor Jitse Groen (38) van Thuisbezorgd. Hij moet het doen met 55 miljoen.

Natuurlijk telt de lijst ook weer een hele rits Bekende Nederlanders. Zangers bijvoorbeeld, uit Volendam. Jan Smit staat op plek 42 met een vermogen van twaalf miljoen euro. Dat hebben Nick & Simon ook, maar die moeten het delen.

Het aantal vrouwen op de lijst is letterlijk op één hand te tellen. Vijf in totaal, onder wie drie modellen en presentatrice Sylvie Meis. De glamourdames krijgen gezelschap van Marieke Meulendijks, hoofdontwerper bij kledingmerk Scotch & Soda.

Hekkensluiter van de top 100 is meteen ook de jongste van de lijst. 20 jaar is ie pas, Martijn Garittsen, die als DJ Martin Garrix zes miljoen bij elkaar draaide. Handjes in de lucht… 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van