Personal finance

De rijkdom per gemeente verschilt enorm

02 december 2015 16:33

Met een doorsnee vermogen van 1600 euro per huishouden is Lelystad de minst vermogende gemeente van Nederland. Het Noord-Hollandse Laren scoort het best: 249.900 euro per huishouden. Bekijk op onze kaart hoe rijk de huishoudens in jouw gemeente zijn.

Check hier onze kaart: Hoe rijk zijn ze in jouw gemeente?

In Bloemendaal wonen verhoudingsgewijs de meeste huishoudens met meer dan een miljoen aan vermogen. Liefst 17,4 procent van de huishoudens heeft een flinke appel voor de dorst. Ook in de gemeenten Rozendaal, Blaricum, Laren en Wassenaar heeft meer dan 1 op de 10 huishoudens meer dan een miljoen aan rijkdom.

In het zuiden van het land wonen de minste gezinnen met een miljoen of meer. Kerkrade (0,4 procent), Heerlen (0,6 procent) en Landgraaf (0,6 procent) bungelen onderaan de ranglijst. 

De kaart is gebaseerd op nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek van de situatie op 1 januari 2014. De cijfers over de aantallen huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro hebben betrekking op 2013. Zodra het CBS nieuwe en complete cijfers publiceert, zal de kaart worden voorzien van een update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van