Life

'Aandelen ABN Amro tandenknarsend naar de markt gebracht'

16 november 2016 19:36 Aangepast: 29 juli 2017 18:30

De AEX sloot vandaag op 449,66 punten en daarmee lijkt per saldo weinig gebeurt. Toch gebeurde dat bij bepaalde fondsen juist wel, zegt beurscommentator Durk Veenstra.

De meest in het oog springende aandeel was natuurlijk ABN Amro. "De kwartaalcijfers van de bank waren niet overtuigend", zegt Veenstra. "De kosten zijn nog veel te hoog en daarmee beoordelen beleggers de aangekondigde ontslagen als te weinig. Het aandeel verloor 4,1 procent en daarmee staan zitten we weer onder de 21 euro per aandeel."

Tandenknarsend

De Staat kondigde nabeurs aan nog eens 7 procent van haar belang van 77 procent in ABN Amro te verkopen. Veenstra: "En dat gaan ze heel snel doen, morgenochtend om 09:00 uur is de inschrijving alweer dicht, het wordt overnacht verkocht. Ze zullen de aandelen wel tandenknarsend naar de markt brengen, want gisteren hadden ze 4 procent meer kunnen krijgen. Al mocht het uitbrengen van de aandelen toen niet vanwege de regels over handelen met voorkennis."

Tot slot wijst hij op de stijgende olieprijs, die Shell goed doet, en de twijfel aan het renteverhaal. "Verder zagen we vandaag een ‚Äčsterkere dollar. De euro duikt onder de 1,07 dollar en dat is een opmerkelijke beweging. Wat weer alles te maken heeft met de aanstaande renteverhoging in de VS van morgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van