Ga naar de inhoud
Life

Boten, horloges en dure auto's: zo leven de rich kids

Beeld © Instagram / Julia Stakhiva

Eén procent van de wereldbevolking heeft de helft van alle rijkdom in handen. Dat verschil wordt maar al te duidelijk op de Instagram-accounts van de rich kids; de kinderen van 's werelds rijkste ondernemers en erfgenamen.

De ene na de andere bizarre foto komt voorbij: een 18-jarige op een grote boot met champagne, Ferrari's, Bugatti's en zelfs helicopters. Vaak betaalt door papa of mama, die hun oogappels alles gunnen wat ze maar willen.

De vraag rijst op wat je met je rest van je leven moet doen als je op zo'n jonge leeftijd alles al hebt, maar daar lijken deze kinderen zich niet druk over te maken. Aandacht is het doel. 

De perfectionist
Mark-Francis Vandelli, de zoon van een Italiaanse multimiljonair omschrijft zichzelf het liefst als een 'hedonist' en een 'perfectionist'. Dat blijkt ook wel uit zijn Instagram-account, waar het ene na het andere luxe hotel voorbij komt.  

 

Sunday

Een foto die is geplaatst door Mark Francis Vandelli (@markvandelli) op

 

Nothing looks as good as Friday feels

Een foto die is geplaatst door Mark Francis Vandelli (@markvandelli) op

De man met wapens en mooie vrouwen
Dan Bilzerian is misschien wel de bekendste rich kid op Instagram. Zijn vader Paul verdiende het familiefortuin met schimmige zakendeals op Wall Street en was amper thuis.

Dat gaf (de inmiddels) 35-jarige Dan de mogelijkheid om al vroeg zijn grote passies te ontwikkelen: vrouwen en auto's. Overigens heeft de beste jongen ook een baan: hij schijnt goed te kunnen pokeren.

 

Missed my babies

Een foto die is geplaatst door Dan Bilzerian (@danbilzerian) op

 

Swimming -- @ryzphoto

Een foto die is geplaatst door Dan Bilzerian (@danbilzerian) op

De vrouw van de wereld
De Maleisische Chryseis Tan is de 27-jarige dochter van miljardair Vincent Tan (onder andere eigenaar van voetbalclub VK Kortrijk) en heeft het maar druk met al haar vliegreisjes.

Ze wil de hele wereld zien, schrijft ze op Instagram. En dat doet ze in stijl, inclusief kaviaar.

 

No monday blues! -- :: #bkkbound ✈️ // @morvintan @euvin_tan

Een foto die is geplaatst door ♕ Chryseis Tan ♕ 陈雪铃 (@chrystan_x) op

 

#ledoyen :: ----

Een foto die is geplaatst door ♕ Chryseis Tan ♕ 陈雪铃 (@chrystan_x) op

Het sportprinsesje
Het hoeft niet altijd je vader of moeder te zijn die hard voor de centen werkt. Clarisse Lafleur is de kleindochter van de oud-president van een eilandje ten oosten van Australië: Nieuw Caledonië.

Haar vader bouwde het imperium verder uit en inmiddels verschillende in- en exportbedrijven. Hij vindt het geen probleem om alle wensen van zijn 18-jarige dochter te vervullen. Overigens studeert zijn kleine oogappeltje inmiddels. Ze "kan niet wachten om aan het werk te gaan", zei ze tegen Daily Mail.

Hey kids, drink your water and don't forget to stretch ----

Een foto die is geplaatst door Clarisse Lafleur (@clarisselafleur) op

 

We can't all be Princesses, someone has to clap as I go by ------

Een foto die is geplaatst door Clarisse Lafleur (@clarisselafleur) op

Het mooie meisje
"Jij eet pizza en ik ben mooi", zou ze ooit gezegd hebben. De 23-jarige Oekraïense Julia Stakhiva woont in Londen en schaamt zich niet voor de vele cosmetische ingrepen die ze onderging. 

Haar ouders hebben hun fortuin bij elkaar gespaard met verschillende bedrijven in Oekraïne en vinden het blijkbaar geen enkel probleem om de 'studie' van hun dochter te financieren. Gelukkig hoeven ze zich ook niet heel erg druk te maken, want tijdens het uitgaan zou Stakhiva volgens de Daily Mail personeel inhuren om te voorkomen dat ze te dronken wordt.

 

I've got no time! ------#ferrari488 Thank you all for support! Today is a big day, I am going viral and its unstoppable ! ----☝--️

Een foto die is geplaatst door Julia Stakhiva (@julia.stakhiva) op

 

Throw back to my fabulous party last weekend at @masonhouselondon Can't wait to go out again , currently stuck at University. ----

Een foto die is geplaatst door Julia Stakhiva (@julia.stakhiva) op