Ga naar de inhoud
Carrière

LinkedIn gestart met aanbieden online cursussen

LinkedIn-CEO Jeffrey Weiner Beeld © Getty Images

LinkedIn Learning biedt nu online opleidingen aan. De site stelt de trainingen voor op basis van cv's van gebruikers.

Voor het nieuwe onderdeel LinkedIn Learning maakt de netwerksite gebruik van de ruim 9000 online cursussen van Lynda.com, dat het bedrijf vorig jaar overnam voor 1,5 miljard dollar. Later werd LinkedIn zelf opgekocht door Microsoft voor 26 miljard dollar. LinkedIn gebruikt de data op de cv's en profielen van gebruikers om de juiste cursussen aan te bieden.

Op de site zijn verschillende soorten lesprogramma's te vinden. Zo kun je een 44-urige opleiding tot front-end developer volgen, maar ook een minicursus podcasts produceren. Daarnaast krijgen 'influencers and thought leaders' een speciale rol bij LinkedIn Learning: bekende namen op het sociale netwerk, zoals Oprah Winfrey en LinkedIn-oprichter Reid Hoffman, delen hun lessen.

Werkgever en manager kan monitoren

De cursussen kunnen ook worden aanbevolen door werkgevers en HR-managers, die vervolgens via LinkedIn kunnen bijhouden hoe ver medewerkers met een online training zijn gevorderd.

De cursussen zijn beschikbaar voor LinkedIn Premium-abonnees die toegang tot 25 nieuwe cursussen per week kunnen krijgen gebaseerd op hun data. Grote bedrijven zouden binnenkort ook cursussen voor al hun medewerkers kunnen inkopen bij LinkedIn.

Chatten en bots

LinkedIn meldt meer veranderingen aan de website door te voeren. Zo heeft de site een nieuw design gekregen en er is een chatfunctie toegevoegd in een klein venster rechts onderin het scherm, vergelijkbaar met Facebook.

Ook werkt LinkedIn aan het inbouwen van bots, die bijvoorbeeld data voor afspraken kunnen prikken op basis van Google-agenda's van gebruikers. De bots worden nog getest onder een kleine groep gebruikers.

Bron: Bright.nl. Like Bright ook op Facebook.