Carrière

Meeste succes in baan met wetenschap en economie, zegt Gates

24 december 2016 10:44 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Als je een succesvolle carrière wilt hebben, dan maak je de meeste kans met een achtergrond in de wetenschap, bouwkunde of economie. Dat zegt Bill Gates, de grote man achter Microsoft.

Slecht nieuws heeft Gates voor degenen die weinig kaas hebben gegeten van wetenschap en cijfers. Dan maak je gewoon veel minder kans.

Gates baseert zijn mening op gegevens die hij heeft verzameld. Voor veel banen in de toekomst is volgens hem een basiskennis van wetenschap, wiskunde en economie van belang. Dat schrijft The Independent.

Je hoeft volgens hem niet software te kunnen schrijven, maar je moet wel kunnen begrijpen wat ingenieurs doen en wat ze niet doen.

Sleutelrol bij veranderingen

Medewerkers die in die onderwerpen goed zijn, zullen volgens Gates een sleutelrol spelen bij veranderingen bij alle organisaties.

Gates draagt bij aan een fonds van 1 miljard dollar om klimaatverandering tegen te gaan door te investeren in nieuwe manieren om schone energie op te wekken. Hij neemt daarbij het voortouw.

Ondernemers als Richard Branson, Jeff Bezos (van Amazon) en Jack Ma (van Alibaba) zijn daar ook bij betrokken. Zij hebben in totaal 170 miljard dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van