Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Personal finance

Je pakketje is wat later en dat komt door het mooie weer

30 mei 2017 11:20 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Drukke tijden voor bezorgers van PostNL. Beeld © ANP

Tijdens je lange Hemelvaartweekend online iets leuks gekocht, maar is je bestelling nog steeds niet bezorgd? Je bent niet de enige. PostNL heeft last van vertraging, en dat komt door het mooie weer én het vakantiegeld.

In de app geeft PostNL toe dat er problemen zijn met de bezorging van pakketjes. "Die bestellingen komen dan vaak later op de dag zelf of de dag erna", legt een woordvoerder van PostNL uit. Het kan dus zijn dat je een paar uur langer thuis moet blijven om je pakket in ontvangst te nemen.

Navraag bij Coolblue leert dat er 'mogelijk hinder' is voor klanten. Die reactie geeft Bol.com, een van de grootste klanten van het postbedrijf, ook. De vertragingen zijn ontstaan doordat mensen afgelopen weekend massaal tuinmeubelen hebben besteld.

Grote meubels = bus snel vol

"Wij merken ook iets van die vertraging, maar gelukkig gaat het merendeel van de bestellingen goed", vertelt een woordvoerder van Bol.com. Tuinmeubelen zijn relatief groot en hebben een afwijkend formaat. Daardoor zitten de busjes van de pakketbezorgers sneller vol en blijven andere pakjes achter.

Thumbnail

Gebruikers van de PostNL-app krijgen deze melding.

Op dit moment is de Bulk Alert bezig bij Bol.com, een week met extra veel aanbiedingen. Naar eigen zeggen één van de belangrijkste periodes van het jaar en niet geheel toevallig net nadat het vakantiegeld is gestort.

"We doen dagelijks samen met PostNL een voorspelling van het aantal verwachte bestellingen." Toch zorgde het warme weer voor een onverwachte stijging in aankopen. PostNL: "We wisten dat het een drukke tijd zou worden, dus we had er al rekening mee gehouden. Maar nu heeft ons personeel het nog drukker dan verwacht."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van