Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Life

Aandelen Unilever en Boskalis onderuit

20 februari 2017 09:33 Aangepast: 28 juli 2017 20:30
Beeld © ANP

De aandelen van Unilever en Boskalis zijn meteen bij het openen van de beurs hard in waarde gedaald. Bij Unilever vervliegt een groot deel van de hoop op een overname, Boskalis krijgt klappen omdat het een flinke afschrijving moet doen.

  • De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 495,83 punten.
  • De MidKap won 0,4 procent tot 722,45 punten.
  • De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tussen de 0,1 procent en 0,6 procent.

Unilever fors lager

Unilever stond rond 09.15 uur op een koersverlies van zo'n 8 procent. Vrijdag steeg de koers nog met een procent of 13, nadat Kraft Heinz bekend had gemaakt dat het een bod wilde uitbrengen op het Nederlands-Britse bedrijf. Dat bod is gisteren 'in goed overleg' alweer ingetrokken.

Al met al pakt de rumoer over een mogelijke overname voorlopig nog goed uit voor aandeelhouders. Hoewel de koers vandaag fors zakt, staat het aandeel Unilever nog altijd 4 procent hoger dan op vrijdagochtend.

Boskalis krijgt dreun

Boskalis kreeg ook een koersdreun in de hoofdindex en zakte 5,1 procent. De baggeraar en maritiem dienstverlener gaf aan vanwege de sterk verslechterde marktomstandigheden in de offshore-energiesector en de zwakke vooruitzichten in totaal 840 miljoen euro af te schrijven. De afboeking zal leiden tot een nettoverlies in 2016.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore