Ga naar de inhoud
Life

Beurskoers Twitter keldert 10 procent na bekendmaking cijfers

Beeld © ANP

Twitters beurskoers kelderde vlak na de bekendmaking van de kwartaalcijfers met 10 procent. Twitter heeft veel moeite om adverteerders naar het platform te lokken en meldde dat de omzet afgelopen kwartaal amper is gestegen.

Onder de streep schreef het bedrijf weer een flink verlies: 167 miljoen dollar. In dezelfde periode het jaar ervoor was dat nog 'slechts' 90 miljoen dollar. 

Eén man geeft Twitter in elk geval wel een hele hoop aandacht: president Donald Trump. Hij stuurt zijn plannen en protesten via tweets de wereld in en de markt hoopte dat het bedrijf daarvan zou profiteren, schrijft persbureau ANP. Voorlopig is daar echter nog niets van te merken.

Aantal gebruikers stijgt wel

Er werden wel iets meer actieve twitteraars geteld dan afgelopen kwartaal. Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter groeide vorig kwartaal naar 319 miljoen. Dat waren er 2 miljoen meer dan een kwartaal eerder. Het bedrijf probeert een groter publiek te bereiken met videodiensten en de uitstroom van gebruikers te voorkomen door beledigingen, bedreigingen en misbruik van accounts aan te pakken.

In heel 2016 steeg de omzet van Twitter met 14 procent, naar 2,5 miljard dollar. Net als een jaar eerder telde het nettoverlies op tot circa een half miljard dollar.