Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Life

Toe aan een dutje op kantoor? In dit tentje trek je je even terug

19 april 2017 15:44 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Pause Pod

Wie snakt er niet naar: even weg van de drukte op kantoor en je hoofd leegmaken met een middagdutje? Het Kickstarter-project Pause Pod heeft een slimme oplossing voor dit probleem gevonden.

Onze beurscommentator Hans de Geus doet het regelmatig, maar velen hebben de luxe niet om voor een power nap te gaan tijdens hun werk. Er moet tenslotte wel een rustige ruimte voor beschikbaar zijn, en liefst ook nog een lekker zacht bed of bankje.

Het Zweedse Pause Pod heeft de oplossing voor dit probleem gevonden. Het komt met een zwart, makkelijk mee te nemen tentje, dat je kunt gebruiken voor dat rustmoment op kantoor, bij het wachten op je vlucht of voor een hazenslaapje in de natuur.

Crowdfunding

Het tentje is bedacht door een groep vrienden uit Gothenburg, die vonden dat het lastig is om gedurende de dag een plek te vinden waar je écht kunt ontspannen. Geïnspireerd op de tent van lakens die ze als kind vroeger maakten, ontwierpen ze een pod die licht buiten houdt, voorzien is van ventilatie en makkelijk op te vouwen is.

Je kunt er rechtop in zitten, of een apart compartiment voor je benen uitrollen als je languit wilt gaan.

Thumbnail

De bedenkers van het tentje, een groep vrienden. (Beeld: Pause Pod)

Op Kickstarter heeft het bedrijf in korte tijd haar crowdfunddoel van 100.000 kronen (ruim 10.000 euro) gehaald - op het moment van schrijven staat de teller op bijna 40.000 euro. Voor een donatie van omgerekend 114 euro heb je een Pause Pod in huis; ze worden vanaf oktober wereldwijd geleverd.

Rust aan je hoofd

Het jonge bedrijf ziet ook mogelijkheden om je even terug te trekken van je familie, als je ze even zat bent. 

Thumbnail

Beeld: Pause Pod

In de comments op Kickstarter reageren ook mensen die enthousiast zijn over het gebruik voor kinderen met een aandoeningen als autisme.

Ben je helemaal weg van de pod, en wil je 'm upgraden? Dat kan met een sterrenhemel van led-lichtjes, een oor-en-oogmasker of een tablet mount, waarmee je liggend op je rug naar video's kunt kijken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore